Έκρηξη σε βιβλιοπωλείο στα Εξάρχεια – Τα τηλεφωνήματα, η εισαγγελέας και οι καταγγελίες του δικηγόρου

wpid-wp-1476307471606.jpeg

Έκρηξη σε βιβλιοπωλείο στα Εξάρχεια
Έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σημειώθηκε αργά το βράδυ σε βιβλιοπωλείο στην οδό Ιπποκράτους στα Εξάρχεια. Μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί, ενώ από την έκρηξη προκλήθηκαν φθορές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και βιτρίνες καταστημάτων. Στη φωτογραφία του Άρη Χατζηστεφάνου και του infowar φαίνεται η έκταση της ισχύος του μηχανισμού που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι αυτοσχέδιος. Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, ο μηχανισμός εξερράγη περίπου δέκα λεπτά μετά το χρονικό όριο που έδωσαν νωρίτερα άγνωστοι, με τηλεφώνημα σε εφημερίδα. Οι αξιωματικοί της ασφάλειας υποπτεύονται, είτε ότι υπήρξε κάποιο λάθος στη συνδεσμολογία, είτε επιδιώχθηκε να υπάρξουν τραυματίες αστυνομικοί. O αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος στην είσοδο της πολυκατοικίας επί της οδού Ιπποκράτους 112, στην οποία διαμένει η Εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη. Σε δηλώσεις του ο δικηγόρος της κ.Τσατάνη, Θέμης Σοφός ανέφερε ότι η έκρηξη έγινε στην είσοδο της πολυκατοικίας της εισαγγελέως. Επισήμανε ότι η κ.Τσατάνη είχε ζητήσει αύξηση των μέτρων για την ασφάλειά της, αλλά η Πολιτεία μείωσε τη φρούρηση.

Το χρονικό

Στις 10:20 άγνωστος τηλεφώνησε σε Εφημερίδα και σε ιστοσελίδα. Ανέφερε ότι επρόκειτο να εκραγεί βόμβα σε μισή ώρα στην Ιπποκράτους 112.

Η περιοχή αποκλείσθηκε από την αστυνομία και πράγματι η έκρηξη σημειώθηκε στο χρόνο που αναφέρθηκε στο προειδοποιητικό τηλεφώνημα, στις 10:50.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία ο μηχανισμός ήταν μικρής ισχύος και προξένησε υλικές ζημιές στο βιβλιοπωλείο .

Αυτή τη στιγμή γίνεται έρευνα στο τόπο του συμβάντος από πυροτεχνουργούς του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών..Πηγή