Ο συγγραφές του βιβλίου του Ολάντ αποκαλύπτει: Ο Πούτιν δεν ήθελε το Grexit

wpid-wp-1476604064966.jpeg

Ο συγγραφές του βιβλίου του Ολάντ αποκαλύπτει: Ο Πούτιν δεν ήθελε το Grexit
Θέση για τα όσα είδε το φως της δημοσιότητας για το Grexit μέσω του πολύκροτου βιβλίου του Φρανσουά Ολάντ, πήρε ο συγγραφέας του Φαμπρίς Λομ.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν επικοινώνησε με το γάλλο ομόλογό του στις 6 Ιουλίου του 2015 – την επομένη του δημοψηφίσματος- για να τού ξεκαθαρίσει ότι η Ρωσία «δεν επιθυμεί καθόλου» την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ αποκαλύπτει στην Καθημερινή της Κυριακής ο Φαμπρίς Λομ, ένας από τους δύο συγγραφείς του πολύκροτου βιβλίου «Ένας Πρόεδρος Δεν Πρέπει Να Τα Λέει Αυτά».

Σύμφωνα με τον Λομ, ο Φρανσουά Ολάντ αποκάλυψε τον εξής διάλογό του με τον Πούτιν:

- Πούτιν: Πρέπει να σου δώσω μια πληροφορία, για να μην υπάρχει παρεξήγηση μεταξύ μας…
- Ολάντ: Ναι, δεν υπάρχει πρόβλημα, πες μου
- Πούτιν: Η Ελλάδα ζήτησε από εμάς να τυπώσουμε δραχμές στη Ρωσία γιατί δεν διαθέτουν πια τυπογραφείο για να το κάνουν
- Ολάντ: Τι τους απάντησες;
- Πούτιν: Απάντησα ότι μπορούμε να το κάνουμε, αλλά εσύ τι πιστεύεις;
- Ολάντ: Η Ελλάδα είναι μια κυρίαρχη χώρα. Αν έβγαινε από την Ευρωζώνη και χρειαζόταν χαρτονομίσματα, δεν θα με εξέπληττε αν η Ρωσία το έκανε. Αυτό θα απαντούσε σε ένα αίτημα
- Πούτιν: Ήθελα να σου δώσω αυτή την πληροφορία για να καταλάβεις ότι δεν επιθυμούμε καθόλου κάτι τέτοιο…

«Αναρωτήθηκε ποιος ήταν ο λόγος που μου το είπε αυτό» αποκαλύπτει ο γάλλος πρόεδρος στους δημοσιογράφους που έγραψαν το βιβλίο του. «Ίσως για να μη θεωρηθεί υπεύθυνος ότι έσπρωξε την Ελλάδα στην έξοδο, και κατά δεύτερον, για να μου πει –και δεν ήταν κακή ιδέα- ότι κατά την άποψή του, επρόκειτο για ρίσκο και θα έπρεπε να κάνουμε τα πάντα για να το αποφύγουμε» προσθέτει ο Ολάντ.

Ο γάλλος πρόεδρος δηλώνει σίγουρος ότι ο Πούτιν έκανε αυτό το εντυπωσιακό διάβημα σε εκείνον «με καλή πρόθεση». Ο Φαμπρίς Λομ επιμένει ότι ο Φρανσουά Ολάντ ήταν σκεπτικός, διότι ο Πούτιν δεν αφήνει τίποτε στην τύχη. «Ίσως ο Πούτιν ήταν εντεταλμένος από την Αθήνα. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την πιθανότητα ο Πούτιν να διαμεσολάβησε για λογαριασμό του Τσίπρα, αλλά τίποτε δεν είναι φανερό και ο Ολάντ δεν ζήτησε εξηγήσεις από τον ρώσο ομόλογό του. Απλώς τον άκουσε, και πιστεύει ότι είχε καλή πρόθεση» σχολιάζει στην «Κ» ο γάλλος συγγραφέας.

Σημειώνεται ότι το Μαξίμου διαψεύδει μια τέτοια ανάμειξη του κ. Τσίπρα και επιμένει ότι «δεν τέθηκε ποτέ τέτοιο θέμα σε όλες τις συνομιλίες με τον Βλαντιμίρ Πούτιν». Από την πλευρά της, η γαλλική προεδρία επιβεβαιώνει «τη δέσμευση του προέδρου της δημοκρατίας να στηρίξει την Ελλάδα στην ΕΕ» ενώ όταν ερωτώνται, επιβεβαιώνουν την ύπαρξη του τηλεφωνήματος, επιμένοντας στον αιφνιδιασμό του γάλλου προέδρου όταν έλαβε τέλος η επίμαχη συνομιλία με τον ρώσο ομόλογό του.

Σημειώνεται ότι το Σάββατο η Μόσχα ανέφερε ότι «Ο πρόεδρος Πούτιν και ο υπουργός Οικονομικών έχουν δηλώσει επανειλημμένως σε διάφορα επίπεδα ότι η ελληνική πλευρά και οι ελληνικές αρχές δεν έχουν προσεγγίσει τη Ρωσία για βοήθεια». °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
<< ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ >>
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°


Πηγή:Καθημερινή

Πηγή