Ούτε ιερό, ούτε όσιο! Θα φιλοξενήσουν λαθρομετανάστες μέσα σε Βυζαντινή Μονή του 11ου αιώνα!

wpid-wp-1476610213558.jpeg

Πραγματικά απίστευτα πράγματα γίνονται πλέον στην Ελλάδα του «συνταγματικού τόξου» και της «πολιτικής ορθότητας».

Μια είδηση, η οποία είναι ενδεικτική της παράνοιας στην οποία έχει οδηγήσει η «Ιερή αγελάδα» του «αντιρατσισμού». Κάτω, λοιπόν, από τον τίτλο «Κατάληψη της βυζαντινής Μονής Πέτρας Ολύμπου από πρόσφυγες» διαβάζουμε τα εξής: «Στον προγραμματισμό του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για επικείμενη εγκατάσταση των προσφύγων στο κτίριο της ιστορικής μονής Παναγίας Πέτρας Ολύμπου αντιδρά η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, η οποία θα συγκαλέσει άμεσα σε σύσκεψη όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να λάβουν θέση και να συζητήσουν διεξοδικά το σημαντικό αυτό θέμα, ενώ θα ακολουθηθεί και νομική διαδικασία.

Στο πλευρό της Ιεράς Μητρόπολης τάσσονται διάφοροι θεσμικοί φορείς και οι κάτοικοι της περιοχής, που από την πρώτη στιγμή εξέφρασαν τις έντονες ανησυχίες τους για τη χρήση του κεντρικού κτιρίου της μονής καθώς και η κοινή γνώμη της τοπικής κοινωνίας.


Η Ιερά Μονή Παναγίας Πέτρας Ολύμπου χρονολογείται από τον 11ο αιώνα και είναι συνδεδεμένη με την τοπική ιστορία και τις τύχες του Ελληνισμού στη Μακεδονία. Έδρα της άλλοτε Επισκοπής Πέτρας, αποτέλεσε ορμητήριο των αγωνιστών για την απελευθέρωση της Μακεδονίας και την κήρυξη της επανάστασης του Ολύμπου κατά των Τούρκων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος από την αρχή της δημιουργίας του συγκεκριμένου κέντρου φιλοξενίας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την ασφάλεια των προσφύγων και ιδιαίτερα των παιδιών, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του ψύχους που παρατηρούνται το χειμώνα στην ορεινή περιοχή όπου βρίσκεται ο καταυλισμός. Τότε υπήρξαν γραπτές και προφορικές διαβεβαιώσεις των αρμοδίων ότι η διαμονή στην ανοικτή αυτή δομή φιλοξενίας είναι προσωρινή για τους θερινούς μήνες, οι πρόσφυγες δεν θα εγκατασταθούν στους χώρους της Ιεράς Μονής και ότι σύντομα θα μεταφερθούν σε άλλο ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Το τελευταίο διάστημα όμως η Πολιτεία αναιρώντας όλες τις παραπάνω δεσμεύσεις, σχεδιάζει τη διαμονή των προσφύγων στο κεντρικό κτίριο της μονής, που έχει ιδιαίτερη ιστορική και θρησκευτική σημασία.

Σε δήλωσή του ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αυτή τη στιγμή πληροφορηθήκαμε ότι θα καταλάβουν το κεντρικό κτίριο της Ιεράς Μονής Πέτρας Ολύμπου για να στεγάσουν εκεί πρόσφυγες κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης, καθώς τα κτίρια όπως είναι σήμερα δεν προσφέρονται για φιλοξενία».

Οι πρόσφυγες είναι άνθρωποι και δεν αξίζουν αυτή την αντιμετώπιση. Ούτε όμως η ιστορική αυτή μονή αξίζει την υποβάθμιση και αυτή την ανεξέλεγκτη κατάσταση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι από τη στιγμή που το κρύο άρχισε να γίνεται αισθητά εντονότερο, καταγράφονται εικόνες ντροπής, με πολλούς πρόσφυγες, συμπεριλαμβανομένων μικρών παιδιών, να προσπαθούν όπως όπως να προστατευτούν από το ψύχος. Η φιλοξενία των προσφύγων θα πρέπει να γίνεται με όρους ανθρωπισμού, ευθύνη, οργάνωση και μέθοδο.

Η Ιερά Μητρόπολη καλεί όλους τους υπεύθυνους να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ο Μητροπολίτης και η τοπική μας Εκκλησία, που από την πρώτη στιγμή αντιμετωπίζουν τους πρόσφυγες όπως ταιριάζει στην ανθρωπιστική διάσταση του προβλήματος και χωρίς κανένα φοβικό σύνδρομο απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους που ζητούν προστασία, δεν πρόκειται να ανεχθούν να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση στην Μονή Πέτρας Ολύμπου, ένα σπουδαίο θρησκευτικό μνημείο του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας».

Παραθέσαμε ολόκληρο το δημοσίευμα προκειμένου να γίνει αντιληπτό και κατανοητό απ΄όλους σε τι είδους διαστρέβλωση της Ιστορικής αλήθειας και του μη σεβασμού προς τους προγόνους μας οδηγεί μια εντελώς αφηρημένη «προσφυγολαγνεία», η οποία φυσικά και δεν έχει την παραμικρή σχέση με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες (υπαρκτοί ή μη).

Μια Μονή, η οποία χρονολογείται από τον 11ο αιώνα και συνδέεται άμεσα με την Μακεδονία ΜΑΣ και την τοπική επανάσταση κατά των τούρκων κατακτητών, θα διατεθεί από τους υπεύθυνους – ανεύθυνους του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για εγκατάσταση «προσφύγων»! Ένας Ιερός χώρος δηλαδή, της Ορθοδοξίας θα μετατραπεί σε χώρο διαμονής αλλοδαπών, οι οποίοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι μουσουλμάνοι! Και αυτό θεωρείται από τα «σαΐνια» της κυβέρνησης ως κάτι το απολύτως φυσιολογικό, χωρίς να αντιλαμβάνονται την βαθύτατη προσβολή προς την Ιστορία του Τόπου και το θρησκευτικό συναίσθημα του Λαού μας. Οι μόνοι που δεν φταίνε γι αυτό, φυσικά, είναι οι «πρόσφυγες», αλλά οι ανεκδιήγητοι τσαρλατάνοι της κυβέρνησης που ασελγούν με τον χειρότερο τρόπο πάνω στην Ιστορία και την Θρησκεία της Ελλάδας.

Για να διανοηθεί ο οποιοσδήποτε το μέγεθος αυτής της ασέβειας, ας σκεφτεί αν υπήρχε περίπτωση σε μουσουλμανική χώρα οι εκεί πρόσφυγες με χριστιανικό θρήσκευμα να φιλοξενηθούν σε κάποιο τζαμί, έστω και μουσειακού χαρακτήρα. Ούτε γι’ αστείο… Όλη αυτή η ιστορία, όμως, δείχνει ξεκάθαρα ότι οι εκπρόσωποι του εθνομηδενισμού και της πολυπολιτισμικότητας στην Ελλάδα, πραγματικά, δεν έχουν ούτε Ιερό ούτε όσιο.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
<< ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ GOOGLE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ >>
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°


xryshaygh.com

Πηγή