Τραγωδία στην Αίγινα: Αυτή είναι η ιδιοκτήτρια του μοιραίου σκάφους

wpid-wp-1473943605013.jpeg

Αποκαλύπτεται το μυστηριώδες πρόσωπο που βοήθησε τον 77χρονο Θρασύβουλο Λυκουρέζο αμέσως μετά τη ναυτική τραγωδία στην Αίγινα.

Μία βαρόνη από οικογένεια γερμανοαμερικανών τραπεζιτών είναι το «μυστηριώδες πρόσωπο» στην τραγωδία της Αίγινας.

Πρόκειται για τη Νίνα φον Μάλτζαν, που έχει γεννηθεί στη Νέα Υόρκη, έχει σπουδάσει στη Γενεύη και έχει γνωστή διεθνώς για τη φιλανθρωπική της δράση καθώς προχωρά με μεγάλη συχνότητα σε δωρεές εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Είναι η ιδιοκτήτρια της θαλαμηγού «Ντουέντε» (ομώνυμη του ταχύπλοου σκάφους που σκόρπισε τον θάνατο πριν έναν μήνα στον Σαρωνικό), οι συνεργάτες της οποίας έσπευσαν να προσφέρουν βοήθεια στον 77χρονο Θρασύβουλο Λυκουρέζο (που έχει ήδη προφυλακισθεί για το τραγικό συμβάν), και να τον απομακρύνουν από το σημείο της τραγωδίας.

Μέχρι σήμερα ήταν γνωστό μόνο το μικρό όνομά της, «Το Βήμα» σήμερα αποκαλύπτει περισσότερα στοιχεία για την ταυτότητα της.

Η ταυτότητα της συγκεκριμένης γυναίκας αλλά και οι άλλοι επιβάτες της θαλαμηγού είχαν προκαλέσει σειρά ερωτημάτων και είχε οδηγήσει στην ανάπτυξη «σεναρίων» για τον «ρόλο» που μπορεί να είχαν στο πολύνεκρο ναυτικό δυστύχημα και της «προσπάθειας να μη δημοσιοποιηθεί το όνομά τους».

Ποια είναι η Νίνα φον Μάλτζαν

Η βαρόνη Φον Μάλτζαν ήταν παλιά φίλη του Θρ. Λυκουρέζου από τις σπουδές του στην Ευρώπη, ενώ είχαν κοινό φίλο έναν έλληνα έμπορο τροφίμων στην Αφρική που έχει έδρα στη Βρετανία. Παράλληλα ήταν αυτή που χρηματοδοτούσε τη ΜΚΟ την οποία είχε συστήσει η οικογένεια του 77χρονου χειριστή του ταχύπλοου μετά τον θάνατο του γιου το 2006 από πτώση από κτήριο στο Κολωνάκι. Ενώ η ελληνική ΜΚΟ απέφυγε να δημοσιοποιήσει την προέλευση αυτής της χρηματοδότησης, η Φον Μαλτζαν, παρότι δεκάδες άλλες δωρεές της, τις έχει σε κοινή θέα.

Η μητέρα της Νίνα φον Μάλτζαν ήταν δημοσιογράφος και η ίδια είχε σπουδάσει διερμηνεία στην Ελβετία. Υπηρέτησε στα διοικητικά συμβούλια πολλών γερμανικών οργανισμών, συμπεριλαμβανομένης της Αμερικανικής Ακαδημίας του Βερολίνου, ένα ερευνητικό και πολιτιστικό ίδρυμα αφιερωμένο στην «τόνωση των δεσμών μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Γερμανίας», και στο Ίδρυμα «James Simon» αφιερωμένο στην «προώθηση της τέχνης και του πολιτισμού».

Λίγο πριν από την άφιξή της στην Ελλάδα είχε κάνει δωρεές της τάξης των 65 εκατ. δολαρίων σε μουσικό ινστιτούτο και στην προαναφερόμενη ακαδημία, προκαλώντας πάντως και ορισμένα δημοσιεύματα για τη «σκοπιμότητα αυτής της χρηματοδότησης». Φέρεται ακόμη να χρηματοδοτεί ίδρυμα για την προστασία 400 παιδιών στην Ουρουγουάη.


Πηγή