Το «τερματίζει» ο Κουρουμπλής: Παρομοίασε τον Τσίπρα με τον Ελ. Βενιζέλο

wpid-wp-1474789354354.jpeg

Οι πρόωρες εκλογές θα ήταν το μεγαλύτερο έγκλημα που θα μπορούσε να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας στην Ελλάδα ως πρωθυπουργός, δήλωσε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο υπουργός Εσωτερικών, σε συνέντευξή του στο «Βήμα», επαναφέρει το δίλημμα του δικομματισμού, αναφέροντας χαρακτηριστικά «ή με τη Δεξιά ή από ‘δω», καθώς δηλώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να απαλλαγεί από την «εμμονή της καθαρότητας» και να αποτελέσει υπό τον κ. Τσίπρα το επίκεντρο της δημιουργίας «μιας μεγάλης αριστερής, σοσιαλιστικής, δημοκρατικής παράταξης».

Στη συνέντευξη, ο κ. Κουρουμπλής συνέκρινε τον κ. Τσίπρα με τον Ελευθέριο Βενιζέλο, επαναλαμβάνοντας τη δήλωσή του ότι κάποιοι θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση.

Σε ερώτηση σχετικά με τα λεγόμενα του Γιάννη Δραγασάκη, ότι η υπόθεση διευθέτησης του χρέους θα «τραβήξει» πέρα από το 2018, ο υπουργός Εσωτερικών απάντησε ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης παρερμηνεύθηκε «ως συνήθως».

«Ο πρωθυπουργός συζητούσε στη Νέα Υόρκη με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ το ζήτημα του χρέους, του προσφυγικού και του κυπριακού και εδώ έχουν πέσει όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, να ρίξουν την κυβέρνηση. Μου θυμίζει άλλες εποχές. Δεν θέλω να την ταυτίσω, αλλά όταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος πάλευε το 1920 για συμφέροντα της Ελλάδας, εδώ όλοι οι υπόλοιποι υπονόμευαν την παρουσία του. Η ιστορία επαναλαμβάνεται», πρόσθεσε ο κ. Κουρουμπλής.

Τέλος, σε ερώτηση για το αν «χτυπιέται» η διαπλοκή με την αλλαγή φρουράς επιχειρηματιών και τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες, ο υπουργός Εσωτερικών είπε: «Οχι. Η διαπλοκή δεν είναι ένα απλό πράγμα που μπορεί να χτυπηθεί έτσι, αλλά είναι μία πρώτη πρωτοβουλία».


Πηγή