ΘΡΙΛΕΡ με τον θάνατο του Αλέξανδρου Βέλιου! Θα γίνει ΕΚΤΑΦΗ της σορού;

wpid-wp-1473802031700.jpeg

Ακόμα και την εκταφή της σορού του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Βέλιου είναι δυνατόν να ζητήσουν οι Αρχές, εν προκειμένω το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής που έχει αναλάβει την προανάκριση για τις συνθήκες θανάτου, έπειτα από ευθανασία, του γνωστού δημοσιογράφου.

Την προανάκριση για τις συνθήκες θανάτου, αλλά και την προαναγγελία της ευθανασίας του γνωστού δημοσιογράφου, διέταξε ο αρμόδιος Εισαγγελέας έπειτα από άρθρο που έγραψε φίλος του Αλέξανδρου Βέλιου και αφήνει υπόνοιες για υποβοήθηση του γνωστού δημοσιογράφου, όσον αφορά στην ένεση που τελικά επέφερε το θάνατο του έπειτα βέβαια από τη συνειδητή επιλογή του.

Στην περίπτωση που αποδειχθεί πως υπήρξε υποβοηθούμενη ευθανασία, είναι δυνατόν να σχηματισθεί δικογραφία σε βάρος των υπευθύνων, με την κατηγορία της υποκίνησης σε αυτοκτονία.

Οι έμπειροι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών που έχουν αναλάβει την προανάκριση, αρχικά θα καλέσουν για κατάθεση το φίλο του αείμνηστου Αλέξανδρου Βέλιου, προκειμένου να ερωτηθεί για τα επίμαχα δημοσιεύματα στα οποία υπάρχουν υπόνοιες για υποβοηθήσει του Α. Βέλιου, όσον αφορά στην ευθανασία του.

Ένα από τα πλέον επίμαχα σημεία είναι και το εξής:“…Στην αρχή το σχέδιο του Βέλιου είχε Ελβετία, ένα ειδικό κέντρο που πας και πεθαίνεις (“υποβοηθούμενη ευθανασία”). Λόγοι οικονομικοί, αλλά και άλλοι, που δεν έχει νόημα να αναφερθούν, η Ελβετία βγήκε από το σχέδιο. Και τώρα τι θα κάνεις; “Είμαι τυχερός, με βρήκε ένας γιατρός. Αυτός προσφέρθηκε να κάνει τη ‘δουλειά’”

Σε άλλο σημείο του κειμένου αναφέρεται ρητώς πως δεν είχε βρει την κατάλληλη φαρμακευτική ουσία για μη υποβοηθούμενη ευθανασία: “…«Το μεσημέρι της Κυριακής 4 Σεπτεμβρίου έκατσε για τελευταία φορά στο οικογενειακό τραπέζι (…) Αργά το απόγευμα υπήρξε και άλλη εμπλοκή. Η συνταγή (δηλαδή το φάρμακο-φαρμάκι και η δοσολογία του) της “μη υποβοηθούμενης ευθανασίας” που του έδωσε (ποιος;) κάθε άλλο παρά αξιόπιστη ήταν. Τα λόγια του ήταν ακριβώς τα εξής: “Ρώτησα τρεις γιατρούς και μου είπαν ότι κινδυνεύω να βασανιστώ και στο τέλος να καταλήξω στην Εντατική, αντί στο νεκροθάλαμο. Είμαι σε απόλυτο αδιέξοδο” (…) Ωστόσο, αφού είχε πειστεί για το ανασφαλές της “συνταγής”, πίστεψα ότι θα το αναβάλει. Ο Βέλιος ήταν “τετράγωνος”, ήμουν βέβαιος ότι δεν θα έπαιζε στα ζάρια τον εφιάλτη. Λάθεψα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην περίπτωση που προκύψει από τις καταθέσεις, τόσο του φίλου του Α. Βέλιου, ο οποίος κατέγραψε με λεπτομέρειες τις προσπάθειες του γνωστού δημοσιογράφου για ευθανασία – υποβοηθούμενη η μη – αλλά και των στενών συγγενικών του προσώπων, πως υπήρξε τελικά υποβοηθούμενη ευθανασία, είναι δυνατόν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας να ζητήσουν με σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα, την εκταφή της σορού του αείμνηστου Α. Βέλιου, προκειμένου να παρθούν δείγματα και ιστοί, για την διενέργεια ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων.

Πάντως και σύμφωνα με πληροφορίες, οι έμπειροι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών είναι προβληματισμένοι από την διαδικασία, καθώς θα πρέπει να πάρουν καταθέσεις για μια υπόθεση που άλλωστε είναι ιδιαιτέρως λεπτή με πολύ ανθρώπινο πόνο και βέβαια, αυτή η διαδικασία, σαφώς θα είναι ψυχολογικά επιβαρυντική, τόσο για τους στενούς φίλους και συγγενείς του Α. Βέλιου όσο και τους ίδιους τους Αστυνομικούς, που έχουν επωμιστεί αυτό το βαρύ έργο.


Πηγή