Ελλάδα, η χώρα που δεν πλήττεις ποτέ…

wpid-wp-1473942624220.jpeg


ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ… Σαχλαμάρες συνεχώς και αδιαλείπτως. Δήθεν εξυπνάδες. Κι όχι από τίποτα αργόσχολους που σκοτώνουνε τις ώρες τους στα καφενεία. Αλλά από δηθεν υπεύθυνους και σοβαρούς. Βλέπεις ολόκληρο πρωθυπουργό της χώρας τύφλα να “χει ο Θανάσης Βέγγος. Με κράνος και κίτρινο γιλέκο (φωτό) να ποζάρει με το χαμόγελο της επιτυχίας. Οτι «το Μετρό της Θεσσαλονίκης ξαναμπήκε στις ράγες». Τι κάνει ο άνθρωπος για να βγάλει το ψωμί του! Περιφέρεται ανά την επικράτεια και εγκαινιάζει έργα. Από την Πάρο στη Σαντορίνη κι από τη Σαντορίνη στο Κιάτο.
Και σιγά που θα καθότανε ήσυχα ο Κυριάκοςπου έρχεται με τα πίσω: «Θα τελειώσω με τα Εξάρχεια σε έναν μήνα». Να ένας λόγος για να ψηφίσεις Νέα Δημοκρατία: Για να μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα στα Εξάρχεια ο Φλαμπουράρης κι ο Βαρουφάκης. Ο Πάνος Καμμένος, αντίθετα, στον ελεύθερο χρόνο του (όταν δηλαδή δεν πετάει με Φάντομ, φορώντας στολή κυνηγού) ασχολείται με πολύ σοβαρά πράγματα. Η βελόνα εδώ κι έναν μήνα έχει κολλήσει στις τηλεοπτικές άδειες. Στο Λονδίνο ήταν στη Σύνοδο των 80 υπουργών Αμυνας κι ο καημός του η τηλεόραση: «Να μην πάρει άδεια ο Καλογρίτσας» τη μια μέρα. «Αλλοι θα πάρουν τις άδειες» την επομένη. Και εργολαβία να την είχε πάρει τη δουλειά, πάλι δεν θα έκανε έτσι. Κι αν βέβαια δεν πάρει άδεια ο Καλογρίτσας, πρώτος επιλαχών είναι ο κολλητός του Πάνου, ο Ιβάν. Αν το επιτρέψει η Αμερικανική Πρεσβεία. Επειδή όμως το σωστό θα πρέπει να λέγεται, εντυπωσιακή θα πρέπει να πούμε ήταν η παρέμβαση του Σκουρλέτη. Που ως αρμόδιος υπουργός έσπασε αυγά κι έκανε τη μεγάλη και πρωτοποριακή παρέμβαση: «Από τούδε και στο εξής οι λογαριασμοί της ΔΕΗ αντί για κάθε δίμηνο θα έρχονται κάθε μήνα!». Είναι ένας τρόπος κι αυτός για να δείξει τη διαφορά της με όλους τους άλλους η κυβέρνηση της Αριστεράς. Να δείξει ότι κάνει πράξη την προεκλογική της δέσμευση «ξεμπερδεύουμε με το παλιό, χτίζουμε το νέο».


Κάποιοι σύντροφοι, αντίθετα, δίνουν την εντύπωση ότι χάνουν λάδια. Νομίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ακόμα στην αντιπολίτευση: «Να ηττηθεί η Ευρώπη των φραχτών και του αποκλεισμού» αναφώνησε ο σύντροφος Νίκος Βούτσης. Οπως όμως έχει πει ο Βίκτωρας Ουγκώ «ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα». Να ρίξουνε τον φράχτη του Εβρου, για να δώσουνε το παράδειγμα. Μπορούνε; Αφού δεν μπορούνε, μόκο. Για να μην ξεχνιόμαστε βέβαια, όλα αυτά συμβαίνουν σε μια χώρα όπου αυτός ο παρλαπίπας ο «αγάπη μόνο» έχει κάνει ένα εκατομμύριο views. Σε μια χώρα όπου η Αννα Διαμαντοπούλου, αντί να βρει τρύπα να κρυφτεί, βγαίνει και λέει ότι «ο Σημίτης είναι ιδανικός για Πρόεδρος της Δημοκρατίας».
Κι επειδή οι κύριοι και οι κυρίες της πολιτικής δεν είναι δυνατόν να δουλεύουν νυχθημερόν σαν είλωτες κι έχουν δικαίωμα για κάποιες στιγμές χαλάρωσης, ουδεμία έκπληξη για τη σχετική είδηση: Την «εντυπωσιακή εμφάνιση της Ολγας Κεφαλογιάννη στο Ηρώδειο». Μια απορία μόνο: Για ποιον λόγο όλα τα κορίτσια της πολιτικής, όταν βγαίνουν έξω, βγαίνουν με τις φίλες τους κι όχι με τους άντρες τους; Είτε για την Ολγα πρόκειται είτε για τη Ζωή, τη Ραχήλ ή την άλλη την Ολγατη Γεροβασίλη, τους άντρες τους δεν τους έχει δει κανένας.
Τέλος πάντων. Τις κυρίες οφείλουμε να τις κρίνουμε σαν πολιτικούς. Την Ολγα Γεροβασίλη δηλαδή όχι για τις επιδόσεις της στο τσάμικο ή στο ζεϊμπέκικο, αλλά για τον πολιτικό της λόγο: «Είναι δικαίωμα και υποχρέωση της κυβέρνησης στη δημοκρατία να επισημαίνει στα κανάλια πώς θα ενημερώνουν τους πολίτες». Αυτό έλειπε δηλαδή να είναι ανεξέλεγκτοι και να δείχνουνε ό,τι γουστάρουνε. Να θυμώσει ο Παππάς κι από τέσσερα τα ιδιωτικά κανάλια να τα κάνει δύο. Η έταιρη συντρόφισσα, η Ελένη Αυλωνίτου κατήγγειλε, μετά λόγου γνώσεως, σχέδιο φίμωσής της από τα τηλεπαράθυρα. Κάθε βδομάδα αλλάζει χτένισμα, αν δεν βγαίνει στην τηλεόραση, να το δει ποιος; Ο μπακάλης κι ο μανάβης της γειτονιάς;


Κι επειδή δεν είναι ποτέ δυνατόν να λείπει ο Μάρτης από τη Σαρακοστή, ο Γιάνης Βαρουφάκης το ξεκαθάρισε ρητά και κατηγορηματικά: «Θα ειμαι παρών στις επόμενες εκλογές». Είναι βέβαιο ότι σε αυτήν τη χώρα δεν πρόκειται να πλήξουμε ποτέ.
Αυτά.


Πηγή