ΔΝΤ και Μέρκελ ρίχνουν τον Τσίπρα…

wpid-wp-1475260280634.jpeg

Σε μια ξοφλημένη Ελλάδα ένα χρόνο από σήμερα θα μπορούσε το IMF να ξανασκεφθεί το ενδεχόμενο να μπει εκ νέου στο ελληνικό πρόγραμμα!

Τα στελέχη του IMF δείχνουν αποφασισμένα να πάρουν εκδίκηση για τις υποκλοπές της αποστολής του στο ξενοδοχείο Hilton. Κι όλα αυτά ενώ η Μέρκελ σε ανοιχτή γραμμή με τον Ερντογάν σχεδιάζουν να βάλουν φωτιά στο Αιγαίο για να στρέψουν το ενδιαφέρον μακριά από την Γερμανία που καταρρέει. Η απόφαση του IMF δείχνει ότι η κυβέρνηση Τσίπρα έχει χάσει την εύνοια των ΗΠΑ.

Ετσι μία ακόμη «βόμβα» περίμενε σήμερα την ελληνική οικονομία, καθώς δημοσίευμα του Bloomberg, το οποίο επικαλείται ανώνυμη πηγή της Ευρωζώνης, υπογραμμίζει ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν πρόκειται να ενταχθεί στο ελληνικό πρόγραμμα πριν από τις γερμανικές εκλογές -δηλαδή τον Σεπτέμβριο του 2017.

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο, σε περίπτωση που επαληθευτεί, θα οδηγήσει σε απόλυτο εκτροχιασμό το ελληνικό πρόγραμμα και φυσικά η χώρα θα μπει σε νέες περιπέτειες, που μπορούν να οδηγήσουν σε επανάληψη του δράματος που όλοι βιώσαμε στο α’ εξάμηνο του 2015.

Όπως μεταδίδει το Πρώτο Θέμα, από την πλευρά τους, κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει ένα τέτοιο ενδεχόμενο και προσπαθούν να καθησυχάσουν ότι όλα θα κινηθούν με τον ορθό τρόπο.

Όμως, έχει καταστεί φανερό ότι και η γερμανική κυβέρνηση βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση, καθώς ο υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, έχει δεχθεί κατά τη διάρκεια της εβδομάδας πλήθος επιθέσεων από βουλευτές της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU), οι οποίοι τον «κατηγορούν» πως τους υποσχέθηκε ότι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα και ως εκ τούτου το «βάρος» για τους Γερμανούς φορολογουμένους θα είναι μικρότερο.

Πηγή