Δείτε το… βοσκοτόπι Καλογρίτσα στην Ιθάκη μέσα από drone [βίντεο]

wpid-wp-1474052354506.jpeg

Το βοσκοτόπι, που έχει δώσει ως εγγύηση για να πάρει μία από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες ο Χρήστος Καλογρίτσας αποκαλύπτει το Star. Μια έκταση την οποία οι κάτοικοι του νησιού περιπαικτικά το ονομάζουν πλέον «βοσκοτόπι TV»…

Drone καταγραφεί την περιοχή από ψηλά, με τους κατοίκους, που μιλούν στην κάμερα, να αναφέρουν πως οι εκτάσεις αγοράζονταν σταδιακά εδώ και χρόνια.

«Και λένε ότι το έβγαλαν με 80 εκατομμύρια αξία… Αγοράζει όλη την Ιθάκη με 80 εκατομμύρια» λένε κάτοικοι του νησιού στο Star.

«Eχει μεγάλες εκτάσεις ο Καραμπάτσος, τις έχεις πάρει από μικρούς ιδιώτες, αλλά πόσο αξιοποιήσιμα να είναι; Θέλεις να έρθεις με αεροπλάνο να τα δεις», αναφέρει ένας άλλος κάτοικος.
Ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου της Ιθάκης γέλασε όταν πληροφορήθηκε ότι τα οικόπεδα αυτά αποτέλεσαν την εγγύηση του κ. Καλογρίτσα, για να αγοράσει τηλεοπτική άδεια.

«Ξεκίνησε να λέει ότι θα κάνει αγροτόκτηνοτροφικές μονάδες. Μετά ακούσθηκε ότι έχει μπει σε ένα νόμο fast track για να φτιάξει μια μεγάλη επένδυση. Ποια είναι η μεγάλη επένδυση αυτή εγώ τουλάχιστον δεν έχω ακούσει ποτέ», δήλωσε ο Χρήστος Σκληρός.

«Με συγχωρείται. Εντάξει, δηλαδή, σε αυτή τη χώρα, που ζω όλα θα τα δω», συμπλήρωσε.

Πληρεξούσιο από νεκρή

Οπως ανέφερε το Star σε αποκλειστικό του ρεπορτάζ, η επιτροπή του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, ζήτησε συμπληρωματικά δικαιολογητικά από τον επιχειρηματία Καλογρίτσα και δη αν διαθέτει έγγραφο που να φαίνεται ότι έχει εξουσία διάθεσης της περιουσίας της ΑΓΥΙΑ.

Ο επιχειρηματίας υποστήριξε ότι διαθέτει και έδωσε ως εγγύηση ένα ακόμη ακίνητο ιδιοκτησίας Ανδρέα και Αντωνίας Δενδρινού, το γένος Νικολαϊδου με πληρεξούσιο της δεύτερης. Το περίεργο είναι ότι η Αντωνία Δενδρινού έχει πεθάνει από το 2011…

Σπίρτζης: Αν είναι παράνομος ας μην πάρει άδεια

«Αν είναι παράνομο αυτό που έκανε ο Καλογρίτσας με τον χρόνο της εγγυητικής ή με το αγροτεμάχιο στο πόθεν έσχες, ας αποκλειστεί», είχε δηλώσει νωρίτερα σήμερα στον Αlpha 9,89 ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης.


Πηγή