Γνωστός επιχειρηματίας με πολυτελή βίλα έχει καταφέρει να μην πληρώνει ΕΝΦΙΑ

wpid-wp-1474095299143.jpeg

Είναι ένας από τους πιο γνωστούς επιχειρηματίες της χώρας με πολυσχιδή δραστηριότητα, σε πολλούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας, ο οποίος διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες βίλες στα βόρεια προάστια και όμως έχει καταφέρει να μην πληρώνει ούτε ένα ευρώ για ΕΝΦΙΑ.

Την στιγμή που 6,3 εκατομμύρια φυσικά πρόσωπα και περίπου 50.000 νομικά πρόσωπα,χρεώθηκαν 3,18 δισ. ευρώ ο εν λόγω επιχειρηματίας αν και έχει ένα τεράστιο ακίνητο αλλά και την οικονομική δυνατότητα να πληρώσει… εντούτοις έχει καταφέρει να αποφύγει την καταβολή φόρους ιδιοκτησίας.

Ο τρόπος που το κατάφερε;

Έχει δηλώσει το σπίτι του ως μουσείο και ως εκ τούτου απαλλάσσεται από τον ΕΝΦΙΑ.

Ανεξάρτητα αν στην έκταση που είναι το σπίτι του υπάρχει γήπεδο τένις, ελικοδρόμιο, λίμνες αλλά και εκκλησάκι.

Για να δικαιολογήσει τον χαρακτηρισμό του σπιτιού τους ως μουσειακό χώρο, ο εν λόγω επιχειρηματίας, έχει βάλει ορισμένους πίνακες γνωστών ζωγράφων (καθώς είναι γνωστός λάτρης της τέχνης) στους τοίχους.

Με αυτό τον τρόπο έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να αποφεύγει να πληρώνει ΕΝΦΙΑ… τον οποίο καλούνται να πληρώσουν ακόμη και οι ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων.

Να σημειωθεί ότι από τον ΕΝΦΙΑ, εξαιρούνται τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου που δεν είναι φορείς της γενικής κυβέρνησης και τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που έχουν ακίνητα και τα ιδιοχρησιμοποιούν με κοινωφελή σκοπό, εκπαιδευτικό, πολιτιστικό, αθλητικό, θρησκευτικό, φιλανθρωπικό, απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ. Απαλλαγή υπάρχει και όταν τα πρόσωπα αυτά παραχωρούν τα ακίνητα δωρεάν στο Δημόσιο.


πηγή: bankingnews

Πηγή