Αποκάλυψη : Ένα βήμα πριν την… έξοδο ο Νίκος Φίλης

wpid-wp-1474953654017.jpeg

Ο αείμνηστος Α. Παπανδρέου με το «Αντώνη, έγραψες Ιστορία» είχε αποπέμψει τον Αντ. Τρίτση από υπουργό Παιδείας, όταν η κόντρα του με την επίσημη Εκκλησία για το θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας είχε λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Φαίνεται ότι η ιστορία μάλλον θα επαναληφθεί και με το σημερινό υπουργό Παιδείας Ν. Φίλη, ο οποίος είναι έτοιμος να… «γράψει ιστορία» κι αυτός, λόγω της έξω από κάθε έλεγχο αλλά και λογική κόντρα του με την Εκκλησία, τύποις για το μάθημα των Θρησκευτικών, αλλά ουσία μια γενικευμένη κόντρα, λόγω των ιδεοληψιών του.

Το κλίμα, όπως επιμένουν έγκυρες πληροφορίες μας, στη σύσκεψη κυβερνητικών στελεχών στο Μαξίμου ήταν εξαιρετικά βαρύ για το Ν. Φίλη.

Ο πρωθυπουργός δεν του παρέσχε την κάλυψη που ανέμενε. Είναι δε χαρακτηριστικές και οι διαρροές που έγιναν μετά την κυβερνητική σύσκεψη, ότι δηλαδή είναι άνευ νοήματος η παρελθοντολογία και η συζήτηση θα πρέπει να εστιαστεί σε σημερινά προβλήματα.

Έμμεση δηλαδή, πλην σαφής αποδοκιμασία της πρωτοβουλίας του υπουργού να απαντήσει στις αντιδράσεις της Εκκλησίας στα όσα σχεδιάζει για το μάθημα των Θρησκευτικών με αναφορές σε εποχές της… χούντας ή ακόμα και παλιότερα!

Η αλήθεια είναι, ότι ο Αλ. Τσίπρας και το επιτελείο του έχουν αντιληφθεί ότι αφενός τους κάνει κακό ένα άλλο μέτωπο που προστίθεται στα τόσα –και μεγάλα- που έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση και αφετέρου ότι αυτές οι ιδεοληψίες του υπουργού τους κοστίζουν πολιτικά, ενώ επιπλέον δημιουργούν και ρήγματα στην κυβέρνηση, αφού οι ΑΝΕΛΛ έχουν σαφώς διαχωρίσει τη θέση τους απ’ τις επιλογές Φίλη.

Και συνεστήθη στον… οξύθυμο υπουργό να αναπροσαρμόσει τις πολιτικές του.

Ενώ με την πρώτη ευκαιρία (δηλαδή με τον επικείμενο ανασχηματισμό) προφανώς θα… γράψει Ιστορία.

Πηγή