ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ (ΒΙΝΤΕΟ): «Έκλειναν εργαζόμενους σε ντουλάπια Νοσοκομείου!

wpid-wp-1474910326210.jpeg

Απίστευτες αναφορές του Προέδρου του Νοσοκομείου Τρικάλων στην συνέντευξη τύπου με αφορμή την δίκη 9 Τρικαλινών.

Όπως κατέγραψε το trikalanews.gr συνέντευξη τύπου παραχώρησαν σήμερα το μεσημέρι σε ξενοδοχείο των Τρικάλων, αλληλέγγυοι στους 9 δικαζόμενους Τρικαλινούς που θα καθίσουν μεθαύριο το πρωί (μετά από αναβολές) στο εδώλιο του κατηγορουμένου εξαιτίας μήνυσης του εργολάβου καθαριότητας του Νοσοκομείου Τρικάλων.

Η Λίτσα Σαπουνά από πλευράς της «Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης», τόνισε μεταξύ άλλων πως «κάθονται στο εδώλιο του κατηγορούμενου, αλληλέγγυοι, συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι, μέλη συλλογικοτήτων με το πρόσχημα της συκοφαντικής δυσφήμισης και εξύβρισης διότι βρέθηκαν στο πλευρό απλήρωτων καθαριστριών και δημοσιογράφοι γιατί κάλυψαν τον αγώνα διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους».

Από πλευράς των δικαζόμενων Δημοσιογράφων, ο Γιώργος Μπανάτσας Εκπρόσωπος του συνδικαλιστικού τους οργάνου, χαρακτήρισε την μήνυση ως «απόπειρα φίμωσης του έργου των δημοσιογράφων» και εκτίμησε ότι «δεν θα βρεθεί Δικαστήριο που δεν αντιλαμβάνεται ποιος είναι ο λόγος της μήνυσης».

Στην συνέντευξη προσήλθε και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Τρικάλων Δημήτρης Παρθένης που έχει ταχθεί υπέρ των 9 δικαζόμενων και αφού δήλωσε για ακόμη μια φορά πως είναι στην διάθεσή τους, αναφέρθηκε σε εργαζόμενες στην Καθαριότητα του Δήμου Τρικκαίων «που όταν ερχόταν έλεγχος της Επιθεώρησης Εργασίας στο Νοσοκομείο, τις κρύβανε στις ντουλάπες» και ήταν επικριτικός για τον ρόλο των εργολάβων σε δημόσιες Υπηρεσίες.

Οι διοργανωτές της συνέντευξης τύπου, απεύθυναν ανοιχτό «κάλεσμα αλληλεγγύης» συμπαράστασης στον Τρικαλινό λαό, καλώντας τον μεθαύριο το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο Τρικάλων σε συμπαράσταση στους 9 κατηγορούμενους.

Στην συνέντευξη τύπου μοιράστηκε και ανακοίνωση με τίτλο «Η Κοινωνία δεν φιμώνεται, το δίκαιο των εργαζομένων δεν εκβιάζεται» στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου δικάζονται στα Τρίκαλα συνδικαλιστές, αγωνιστές/ στριες, αλληλέγγυοι/ες στον αγώνα των καθαριστριών του Νοσοκομείου Τρικάλων και δημοσιογράφοι, που δημοσίευσαν κείμενα για το συγκεκριμένο θέμα. Η δίκη γίνεται μετά από μήνυση του εργολάβου καθαριότητας του Νοσοκομείου κατά 9 συνολικά ατόμων για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση.

Το καλοκαίρι του 2014 οι απλήρωτες καθαρίστριες του Νοσοκομείου προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας, κλήθηκε η επιθεώρηση εργασίας και υπήρξε συμπαράσταση από αγωνιστές/ στριες, συνδικαλιστές, συλλογικότητες, σωματεία, συνδικαλιστικές παρατάξεις και οργανώσεις, ενώ το όλο θέμα πήρε ευρεία δημοσιότητα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης (και όχι μόνο), φανερώνοντας την ασυδοσία, και την τρομοκρατία της εργοδοσίας. Η αγωνιστική στάση των καθαριστριών, που ήταν απλήρωτες επί αρκετούς μήνες, η συμπαράσταση των συνδικάτων, των αλληλέγγυων και η δημοσιοποίηση που έλαβε το θέμα, ανέδειξε με κραυγαλέο τρόπο τις επιπτώσεις των ιδιωτικοποιήσεων, ακόμη και σε «ευαίσθητους» τομείς, όπως η καθαριότητα νοσοκομείων.

Η τοπική κοινωνία διαπίστωσε πόσο καταστροφικές συνέπειες έχει η ιδιωτικοποίηση τομέων του δημοσίου και το πόσο μεγάλο ψέμα είναι η οικονομική εξυγίανση που δήθεν αυτή επιφέρει, μια και πιο ακριβά κοστίζει και χαμηλότερου επιπέδου υπηρεσίες προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο. Όσο για τις εργασιακές σχέσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων… απλά «μεσαίωνας»!

Η μήνυση από την πλευρά του εργολάβου, αποτελεί ξεκάθαρο εκβιασμό με στόχο τη φίμωση της ελευθεροτυπίας και την ποινικοποίηση των αγώνων της αλληλεγγύης και του οργανωμένου ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Συμπαραστεκόμαστε ενεργά στους αγωνιστές και τις αγωνίστριες, στους συνδικαλιστές και στις παρατάξεις που στάθηκαν αλληλέγγυοι/ ες στις καθαρίστριες του νοσοκομείου Τρικάλων και στους δημοσιογράφους που προέβαλλαν το θέμα και διώκονται από τον εργολάβο είτε ως πρόσωπα είτε ως εκπρόσωποι συνδικαλιστικών παρατάξεων.

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε το δικαίωμα της ανεμπόδιστης συνδικαλιστικής δράσης και αυτοοργάνωσης της κοινωνίας και θεωρούμε αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα την ελευθερία του λόγου.

Για τον λόγο αυτό η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους 9 δικαζόμενους καλεί σε συγκέντρωση στις 9 πμ της Τετάρτης 28 Σεπτεμβρίου στα Δικαστήρια».


Πηγή