Έλα Γαστούνη .. εδώ το όργανο

wpid-wp-1473965065857.jpeg

Πειραιάς-Δημοτικό Θέατρο. Η ένδοξη Σάσα Σταμάτη πάρκαρε και βγήκε από το αυτοκίνητο κατευθυνόμενη προς το ΑΤΜ. Ο ειδικός φρουρός που εκτελούσε εκείνη την ώρα υπηρεσία στην είσοδο της Αστυνομικής Διεύθυνσης της είπε ότι απαγορεύεται. «Μην παρκάρετε σ’ αυτό το σημείο» της είπε. Η δημοσιογράφος τον αγνόησε και συνέχισε. Σύμφωνα με την εκδοχή της ίδιας, μιλούσε στο κινητό της και δεν τον άκουσε.

Σύμφωνα με το iefimerida.gr o ειδικός φρουρός όταν είδε ότι τον αγνοεί, πήγε κοντά της και επανέλαβε: «Σου είπα να μην παρκάρεις εδώ, απαγορεύεται».

Εκεί η Σάσα Σταμάτη «απασφάλισε». «Ρε άντε στο διάολο, μ@λ@κ@!» είπε σε έντονο ύφος. «Ακολούθησέ με, τώρα» απάντησε ο ειδικός φρουρός ο οποίος ήταν πλέον αποφασισμένος να της κάνει μήνυση για εξύβριση. «Ρε άντε στο διάολο, που θα σε ακολουθήσω μ@λ@κ@» συνέχισε σε έντονο ύφος η πανελίστρια. Τότε, με την συνδρομή και άλλων συναδέλφων του, ο ειδικός φρουρός προχώρησε στην σύλληψή της και την οδήγησε στο κτίριο για τα περαιτέρω.

«Εάν το τραβήξεις κι άλλο θα σε βγάζω στην εκπομπή μου κάθε μέρα και θα σε κάνω ρόμπα» φέρεται σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες να απειλούσε η Σάσα Σταμάτη τον αστυνομικό.

«Κάν’το και όσες φορές με αναφέρεις, τόσες μηνύσεις θα σου υποβάλλω» απάντησε κατά τις ίδιες πληροφορίες ο ειδικός φρουρός ο οποίος ήταν ανένδοτος στην πρόθεσή του να της υποβάλλει μήνυση για εξύβριση, αδίκημα το οποίο είναι αυτόφωρο.

Σύμφωνα με συνδικαλιστές των Ειδικών Φρουρών ο αστυνομικός αλλά και ανώτεροί του, δέχθηκαν «τηλεφωνήματα άνωθεν» και πιέσεις προκειμένου να αποσύρει την μήνυση. Αλλά εκείνος είχε πεισμώσει. Ούτε εκάμφθη από το γεγονός ότι η Σάσα Σταμάτη, όταν αντελήφθη ότι η υπόθεση ξεφεύγει ξέσπασε σε κλάματα ζητώντας «να σταματήσει εδώ» η ιστορία και να μην δοθεί συνέχεια.

Ακολουθήθηκε κανονικά η αυτόφωρη διαδικασία, η δημοσιογράφος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερη και ορίστηκε δικάσιμος για σήμερα αλλά η εκδίκαση της υπόθεσης, πήρε αναβολή για την Παρασκευή.

Η ίδια η Σάσα Σταμάτη στις πρώτες δηλώσεις της είπε: «Πρόκειται για παρεξήγηση. Σέβομαι και τιμώ τη δουλειά του κάθε ανθρώπου και σαφώς των αστυνομικών. Είμαι κι εγώ εργαζόμενη και μάλιστα σκληρά, από το πρωί ως το βράδυ… Δεν τον έβρισα ποτέ. Πρόκειται πραγματικά για παρεξήγηση που είμαι σίγουρη πως θα λυθεί άμεσα».

Κατά την εκδοχή που δίνει η ίδια, μιλούσε στο τηλέφωνο και δεν κατάλαβε ότι της μίλησε ο αστυνομικός. Οταν το αντελήφθη, του έκανε νόημα ότι θα το πάρει σε λίγο. Όταν επέστρεψε, ο αστυνομικός της είχε πάρει τις πινακίδες, της είχε κόψει κλήση και η δημοσιογράφος τότε νευρίασε αφού του είχε κάνει νόημα ότι σε λίγα λεπτά θα το πάρει.

Ειδικοί Φρουροί: Δεν υπάρχουν «επώνυμοι»

Με ανακοίνωσή τους οι ειδικοί φρουροί της ΕΛΑΣ εκφράζουν τη στήριξή τους στον συνάδελφό τους που προχώρησε στη σύλληψη της γνωστής παρουσιάστριας Σάσας Σταμάτη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με αφορμή το περιστατικό της σύλληψης δημοσιογράφου για εξύβριση, από Ειδικό Φρουρό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά, μετά και την έκταση που έλαβε στα Μ.Μ.Ε. το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α για πολλοστή φορά επαναλαμβάνει την θέση του.

Ο Νόμος έναντι των πολιτών, μεταξύ αυτών και των αστυνομικών, δεν διαφοροποιείται έναντι “επωνύμων δημοσιογράφων ” και απλών κοινών θνητών . Η ενδεχόμενη έπαρση εκείνων που αισθάνονται υπεράνω του Νόμου υβρίζοντας απλούς εργαζόμενους, εμποδίζοντας τους στο έργο που τους έχει αναθέσει η πολιτεία, πρέπει να οδηγείται στην κρίση των δικαστικών αρχών.

Το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α στηρίζει τον συνάδελφο που μπήκε στη “δύνη’ παντοειδών πιέσεων και τελικά έπραξε το καθήκον του, όπως στηρίζει ΕΜΠΡΑΚΤΑ και ενθαρρύνει όλους τους Συναδέλφους να πράττουν τα νόμιμα αδιαφορώντας σε παρεμβάσεις, αναγνωρίζοντας σε όλους τους πολίτες ονοματεπώνυμο, αδιαφορώντας στον “επώνυμο”».


Πηγή