Ενεργοποιούν τις προληπτικές κατασχέσεις ; τα φασιστοειδή των ΣΑΝΕΛ !!!

wpid-wp-1471979187943.jpeg

Το μέτρο των προληπτικών κατασχέσεων ενεργοποιεί το οικονομικό επιτελείο, σε μια προσπάθεια να πετύχει τους μνημονιακούς στόχους και την είσπραξη περίπου 4 δισ. ευρώ έως το τέλος του τρέχοντος έτους.

Έτσι, ετοιμάζεται και αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από τον επόμενο μήνα διευκρινιστική εγκύκλιος που σε εφαρμογή του ισχύοντος νόμου θέτει σε εφαρμογή το μέτρο των προληπτικών κατασχέσεων.

Η σχετική διάταξη θα εφαρμόζεται σε εξαιρετικές περιπτώσεις, ακόμη και πριν καταστεί ληξιπρόθεσμη η οφειλή, ενώ βασικές προϋποθέσεις για την ενεργοποίησή της θα είναι ο κίνδυνος μεταβίβασης περιουσιακών στοιχείων του φορολογούμενου ή φυγής του από τη χώρα.

Από το υπουργείο Οικονομικών πάντως σπεύδουν να επισημάνουν, προκειμένου να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις, ότι οι προληπτικές κατασχέσεις θα ενεργοποιούνται σε σημαντικές υποθέσεις και μεγάλες οφειλές υπόχρεων, είτε με βεβαρημένο παρελθόν είτε με υψηλό δείκτη επικινδυνότητας, με βάση το φορολογικό τους προφίλ.style="display:inline-block;width:320px;height:100px"
data-ad-client="ca-pub-9897597435333950"
data-ad-slot="8490168628">

Πηγή