Μετά από 10 χρόνια θα συζητήσουμε για το χρέος της Ελλάδας!

wpid-wp-1462967434580.jpeg

O δρόμος της μακροχρόνιας προσαρμογής θα είναι δύσκολος και πολιτικά για τον κ. Τσίπρα…To ελληνικό χρέος δεν χρειάζεται κούρεμα…

Ετσι απλά ο Βόλφαγκ Σόιμπλε περιέγραψε τι πρόκειται να βιώσεις (οι Ελληνες φορολογούμενοι) στα πολλά επόμενα χρόνια που έρχονται. Ενας κόφτης που μας οδηγεί με ακρίβεια εκτός ευρώ μπήκε στην ζωή μας. Την ιδια στιγμή η προκλητικότητα των κυβερνώντων ξεπερνάει κάθε όριο με τον Κατρούγκαλο να δηλώνει πως εν πέσουν έξω οι προβλέψεις και η φοροκαταιγίδα του θα βάλει νέους φόρους!

«Τώρα δεν υφίσταται καμία ανάγκη» για ένα «πραγματικό κούρεμα» του ελληνικού χρέους, δήλωσε ο κ. Σόιμπλε μιλώντας σε δείπνο που διοργάνωσε απόψε προς τιμήν του η εφημερίδα “Handelsblatt” και εξήγησε ότι η Ελλάδα είναι ήδη για δέκα χρόνια απαλλαγμένη από το βάρος του χρέους, ενώ, εάν η βιωσιμότητα του δεν έχει επιτευχθεί μεσοπρόθεσμα, θα δούμε τότε το θέμα εκ νέου.

Δηλαδή μετά από 10 χρόνια θα ανοίξει η συζήτηση για το χρέος και αυτό που έγινε στο προηγούμενο Eurogroup δεν ήταν παρά μια επικοινωνιακή μπαρούφα για να περάσει η κυβέρνηση Τσίπρα το Φορολογικό Αουσβιτς!

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε πάντως αισιόδοξος ότι σε δύο εβδομάδες θα υπάρξει συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση και τόνισε: «Δεν θα υπάρξει κούρεμα χρέους τότε», διευκρινίζοντας ότι ο μέσος όρος των ωριμάνσεων των δανείων από το ταμείο διάσωσης του ευρώ είναι στα 31 έτη. Κατά μέσο όρο, δήλωσε, δεν χρειάζεται να αποπληρωθούν τα δάνεια για δέκα χρόνια και η καταβολή των τόκων έχει αναβληθεί. Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή πρέπει να πληρώσει μηδέν ευρώ, δήλωσε ο κ. Σόιμπλε και σημείωσε ότι «υπάρχουν όμως και καλές ειδήσεις από την Ελλάδα», αναφέροντας ότι οι αριθμοί στην αγορά εργασίας είναι καλύτεροι, η οικονομία αναπτύσσεται, το έλλειμμα είναι χαμηλότερο».

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επανέφερε ακόμη μια παλιά του δήλωση για την Ελλάδα, λέγοντας ότι δεν πρέπει να ρίχνουμε περισσότερο κρασί σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο και προέβλεψε ακόμη ότι ο δρόμος της μακροχρόνιας προσαρμογής θα είναι δύσκολος και πολιτικά για τον κ. Τσίπρα.

Παραδέχθηκε δε ότι στην αρχή της κρίσης είναι γνωστό ότι διαφωνούσε με την καγκελάριο Μέρκελ σε ό,τι αφορά την Ελλάδα. Επαίνεσε ωστόσο επανειλημμένα την καγκελάριο και δήλωσε ότι αισθάνεται «πολύ ευχάριστα μαζί της».

image

http://kourdistoportocali.com