Ευτυχώς έγιναν δεκτές οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις,καθώς και η αύξηση εισφορών…

wpid-wp-1462963368223.jpeg

«Αν χρειαστεί, αντί να μειώσουμε συντάξεις μπορούμε να αυξήσουμε τη φορολογία και να προχωρήσουμε στην αύξηση των εισφορών. Όταν σου λείπουν χρήματα, είτε να μειώσεις τη δαπάνη μπορείς, ή να αυξήσεις τα έσοδα» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, αναγνωρίζοντας το ενδεχόμενο νέων επιβαρύνσεων από τον αυτόματο μηχανισμό περικοπής δαπανών που θα περάσει η Ελλάδα το επόμενο χρονικό διάστημα.
Μιλώντας για τον «κόφτη» ο κ. Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι δεν θα γίνεται αυτόματα η μείωση των μισθών και συντάξεων. «Ο ‘‘κόφτης’’ δεν φέρνει μέτρα, αναπροσαρμόζει μεγέθη… Θα έχουμε ισοδύναμα μέτρα για ισοσκελισμό του προϋπολογισμού» υποστήριξε. «Ο ‘‘κόφτης’’ δεν επιφέρει αυτόματα μέτρα, αλλά είναι μηχανισμός αναπροσαρμογής των μεγεθών του προϋπολογισμού. Αν χρειαστεί το 2017 ο κόφτης θα αναπροσαρμόσει αυτόματα και οριζόντια όλους τους κώδικες του προϋπολογισμού, αλλά τα μέτρα θα πρέπει να περάσουν στη Βουλή, σα να γυρίζαμε πίσω στο χρόνο και αλλάζαμε δαπάνες» είπε.
«Κακά τα ψέματα, όταν είμαστε σε καθεστώς μνημονίου υπάρχουν τομείς που δεν αποφασίζουμε μόνοι μας» παραδέχθηκε πάντως ο υπουργός Εργασίας. Ο κ. Κατρούγκαλος εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα του Eurogroup της Δευτέρας. «Έγιναν δεκτές στο σύνολό τους οι προτάσεις της κυβέρνησης. Μας εμπιστεύτηκαν στο Eurogroup, είδαν περισσότερα αποτελέσματα από εμάς» ανέφερε χαρακτηριστικά. Χαρακτήρισε δε ως «άσκηση sudoku» το πώς θα πληρώσουμε τις συντάξεις, καθώς το υπουργείο Εργασίας πρέπει να μεταφέρει χρήματα από το ένα ταμείο στο άλλο.

image

http://feedproxy.google.com/~r/blogspot/oxafies/~3/-vGrGxQ6buU/eurogroup_11.html