Σε απεργιακό κλοιό η χώρα-«Λουκέτο» σε Δημόσιο και ΜΜΕ-Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ

wpid-wp-1459986524365.jpeg

Σε απεργιακούς ρυθμούς θα κινηθεί την Πέμπτη η χώρα, καθώς πραγματοποιείται η 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν εκτός των εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, δάσκαλοι και καθηγητές (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ),ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, μηχανικοί, διοικητικού υπάλληλοι του ΕΚΠΑ, ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και δικηγόροι, ενώ στην απεργία συμμετέχει και η ΕΣΗΕΑ αρχίζοντας από τις 06.00 π.μ. της Πέμπτης έως τις 06.00 π.μ. της Παρασκευής, 8 Απριλίου 2016.

Στη διάρκεια της απεργίας, η ΕΣΗΕΑ σε συνεννόηση με την ΠΟΣΠΕΡΤ επιτρέπουν τη μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τα ραδιόφωνα στις 13:15-13:30 και τη μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τους τηλεοπτικούς σταθμούς στις 20:00-20:15.

Την ώρα των συγκεκριμένων μεταδόσεων θα μεταδίδουν απεργιακό δελτίο τα ειδησεογραφικά sites και οι ηλεκτρονικές εκδόσεις των εφημερίδων (πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών), καθώς και το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων .

Τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, οι προνοιακές δομές και το ΕΚΑΒ, θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας ενώ η AEGEAN και η Olympic Air ακυρώνουν και τροποποιούν πτήσεις τους λόγω της συμμετοχής των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, της ΟΣΥΠΑ καθώς και του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων ΥΠΑ στην απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Ως αργά το βράδυ της Τετάρτης, κανένα σωματείο από εκείνα των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς δεν είχε ανακοινώσει κάποια απόφαση για συμμετοχή στην απεργία (καθώς ανήκουν στη δύναμη της ΓΣΕΕ και όχι της ΑΔΕΔΥ) και ως εκ τούτου θα κινηθούν κανονικά χωρίς διακοπές.

Οι απεργιακές συγκεντρώσεις

Η ΑΔΕΔΥ απευθύνει κάλεσμα σε όσους απεργήσουν να παραβρεθούν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί της ίδιας μέρας στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενάντια στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και της αντιλαϊκής πολιτικής.

Στις 10:30 στην Ομόνοια καλούν οι δυνάμεις του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου.

image

http://www.topontiki.gr/article/166202/se-apergiako-kloio-i-hora-loyketo-se-dimosio-kai-mme-pos-tha-kinithoyn-ta-mmm