Προσφέρουν 1.000.000 ευρώ για τον δράστη των κοριών στο Hilton

wpid-wp-1459946898285.jpeg

Η ελληνική τραγωδία επιστρέφει στην ευρωπαϊκή σκηνή…

Mε αυτό τον τρόπο ο γερμανικός τύπος καταγράφει τις συνέπειες της δημοσιοποίησης των προιόντων εγκλήματος που δημοσιοποιήθηκαν στα Wikileaks-όπως μεταδίδει η Αλεξάνδρα Κοσμά για λογαριασμό της DW. Η έλλειψη εμπιστοσύνης, η καχυποψία, η όλο και πιο δύσκολη συνομιλία θα είναι πλέον το νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται ανάμεσα στην Ελλάδα και στους εταίρους δανειστές της.

-Δεν είναι δυνατόν να δώσουμε 86 δις ευρώ βοήθεια σε εκείνουν που υποκλέπτουν τις συνομιλίες που έχουμε μαζί τους…

διαμηνύουν ήδη από το περιβάλλον του Σόιμπλε.

Στο μεταξύ στο εσωτερικό της χώρας μαίνεται ο πόλεμος της κυβέρνησης με τους μηντιάρχες με τα ΝΕΑ και το ΒΗΜΑ να εξαπολύουν νέες σφοδρές επιθέσεις στην κυβέρνηση και στους Τσίπρα-Παππά.

Σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστο δυο μηντιάρχες έχουν στείλει τους δημοσιογράφους-λαγωνικά να εντοπίσουν στοιχεία για το πως και ποιοι έκαναν τις Υποκλοπές. Εάν αυτές έγιναν από την ΕΥΠ δια μέσω του Κέντρου Επισυνδέσεων, όπως γράφουν οι γερμανικές εφημερίδες ή εάν λειτουργεί κάποιο Παράκεντρο Κοριών κάπου στην Αθήνα.

Ακούγεται ότι γερμανικές εφημερίδες προσφέρουν χοντρά λεφτά-ακόμη και 1 εκατομμύριο ευρώ-σε όποιον τους δώσει στοιχεία για τους δράστες και τον τρόπο των Υποκλοπών των συνομιλιών της Velkulescu. Οι Γερμανοί θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα στοιχεία ώστε να επηρεάσουν την κοινή γνώμη της χώρας τους σε βάρος της Ελλάδας-ώστε να είναι δικαιολογημένη η θυσία του Αυγούστου.

-Θα τους δώσουμε 70 δις ευρώ και θα τους οδηγήσουμε στην έξοδο από την Ευρωζώνη. Στο μεταξύ δεν θα έχουν πληρώσει τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους τους για 5-6 μήνες και τα χρήματα αυτά  θα τους φανούν σαν ευλογία. Επειδή είναι και κουτοπόνηροι (οι Ελληνες πολιτικοί) θα πιστέψουν ότι η δραχμή θα είναι η σωτηρία τους. Που να ήξεραν όμως όλα όσα τους περιμένουν στην συνέχεια με 2-3 εκατομμύρια πρόσφυγες στο έδαφός τους και τα βόρεια σύνορά τους ερμητικά κλειστά…

Στις παραπάνω γραμμές οι συνεργάτες του Σόιμπλε περιγράφουν την ελληνική τραγωδία που έρχεται.

Οσο για τον υπόλοιπο γερμανικό τύπο τα δημοσιεύματα του γερμανικού τύπου καταδεικνύουν την απώλεια εμπιστοσύνης της Ελλάδας στους συνομιλητές της.

«Ανοησίες» χαρακτήρισε στην επιστολή της η επικεφαλής του ΔΝΤ τις καταγγελίες ότι Ταμείο θα μπορούσε να φέρει την Ελλάδα σε αδιέξοδο με απώτερο στόχο να αναγκαστεί η χώρα να συμβιβαστεί. Οι «ανοησίες» σχολιάζονται από μεγάλη μερίδα του γερμανικού τύπου σήμερα. «Η Λαγκάρντ δεν φαίνεται να έχει σχεδόν καμία αμφιβολία ότι πίσω από τη διαρροή βρίσκονται ελληνικές πηγές» γράφει η Handelsblatt. «Εάν υπήρχε έστω λίγη εμπιστοσύνη μεταξύ της Αθήνας και του ΔΝΤ και αυτή πλέον έχει καταστραφεί. Μάλιστα η Λαγκάρντ άφησε να εννοηθεί ότι εξέτασε μέχρι και τη διακοπή των συνομιλιών με την ελληνική κυβέρνηση» εκτιμά η εφημερίδα.

«Το ΔΝΤ παίρνει το μέρος της Αθήνας» τιτλοφορεί η εφημερίδα Die Welt και στη συνέχει ασκεί δριμεία κριτική στην ελληνική κυβέρνηση. «Στην Αθήνα αντιδρούν σαν να έμαθαν για τις θέσεις του Ταμείου από αυτή τη διαρροή και ζητούν από το ΔΝΤ να απολογηθεί τώρα για το αν θέλει για άλλη μια φορά να φέρει τη χώρα σε δύσκολη θέση μπροστά σε χρεοκοπία. Πρόκειται για έναν ξεκάθαρο πολιτικό ελιγμό, με τον οποίο οι Έλληνες θέλουν να εξαναγκάσουν το ΔΝΤ να υποκύψει. Διότι στη συνομιλία δεν βρίσκεται τίποτα που να μην είναι ήδη γνωστό. Εκτός ίσως από τη διαπίστωση ότι το Ταμείο αναγνωρίζει, όπως φαίνεται, ότι η Ελλάδα δεν είναι οικονομικά και πολιτικά σε θέση να υλοποιήσει τόσο σκληρές μεταρρυθμίσεις ούτως ώστε να επωμιστεί το βάρος του χρέους».

«Η ελληνική τραγωδία επιστρέφει στην ευρωπαϊκή σκηνή. Χάρη στη WikiLeaks γνωρίζουμε τώρα συγκεκριμένα κατά πόσο το ΔΝΤ αναγνωρίζει τη συμπεφωνημένη πρόοδο της Ελλάδας. Η απάντηση είναι καθόλου. Το Ταμείο δεν πιστεύει πλέον ότι το χρέος μπορεί να γίνει και πάλι βιώσιμο για τη χώρα. Εκτός εάν οι Ευρωπαίοι δεχθούν τη μερική απαλλαγή του χρέους. Η οικονομική διάσωση της Ελλάδας θα βρεθεί εκ νέου στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αυτό το καλοκαίρι, όπως συνέβη και το προηγούμενο» σχολιάζει η εφημερίδα Stimme από το Χαϊλμπρόν.

Αναφερόμενη, μεταξύ άλλων, στην επαφή της κ. Λαγκάρντ με τον έλληνα πρωθυπουργό η Berliner Zeitung δημοσιεύει άρθρο με τίτλο «Το ΔΝΤ πιέζει την Ελλάδα». Σε αυτό αναφέρει: «Το πόσο τεταμένες είναι οι σχέσεις μεταξύ ΔΝΤ και ελληνικής κυβέρνησης τονίζει και η επιστολή της επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα που δημοσίευσε το Σαββατοκύριακο στο διαδίκτυο. Σε αυτήν η Λαγκάρντ ξεκαθαρίζει ότι πιστεύει πως βρίσκονται ακόμη πολύ μακριά από μια συμφωνία για περαιτέρω οικονομική βοήθεια».

image

http://kourdistoportocali.com/news-desk/i-elliniki-tragodia-epistrefi-stin-evropaiki-skini/