Πειτε και γιατι σας διεγραψε η ΕΣΗΕΑ αφου ειστε «αντικειμενικοι»-Πχιοι μιλάνε για φιμωση;

wpid-wp-1460024848209.jpeg

image

Για να πέσουμε από τα σύννεφα με τις » Πρωτοφανείς κατηγορίες» που εξαπολύθηκαν εναντίον των «διωκόμενων» δημοσιογράφων: «διασπορά παραπλανητικών ειδήσεων», «ψευδείς δηλώσεις», «αντιγραφή των εκβιαστικών θέσεων των ξένων δανειστών», με τα στελέχη του συνδικαλιστικού οργάνου να τους ψέγουν ότι πρωτοστάστησαν στη μαζική επιχείρηση τρομοκράτησης των πολιτών.

Τσ τσ τσ τσ τσ

Πως έχουν τα πράγματα

Καλοκαιρι 2015

Στις 29 Ιουνίου το ΕΣΡ απεύθυνε στους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας σύσταση για την τήρηση της ισομέρειας, της αντικειμενικότητας και του σεβασμού στους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Την 1η Ιουλίου το ΕΣΡ εφιστούσε την προσοχή των υπευθύνων των ειδησεογραφικών εκπομπών ως προς την τήρηση της παραγράφου 8 της ΚΥΑ 10930/29.06.2015 που αφορά στην ισομερή μετάδοση των απόψεων του ΝΑΙ και του ΟΧΙ.

Στις 3 Ιουλίου το ΕΣΡ εξέδωσε την υπ’ αριθμ. 2/03.07.2015 Πράξη, σύμφωνα με την οποία υποδείκνυε σε όλους τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς της χώρας «κατά τη διάρκεια της προ του δημοψηφίσματος ημέρας, καθώς και κατά την ημέρα διεξαγωγής του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015 και μέχρι τις 19:00 να μην μεταδίδουν διαφημιστικά μηνύματα και συγκεντρώσεις ή άλλες εκδηλώσεις των Επιτροπών Υποστήριξης ή των κομμάτων, με εξαίρεση τις δηλώσεις των επικεφαλής των Επιτροπών Υποστήριξης και των αρχηγών κομμάτων που γίνονται κατά τη διάρκεια της δημοψηφισματικής διαδικασίας. Κατά τον ίδιο χρόνο δεν επιτρέπεται η μετάδοση δημοσκοπήσεων και η διοργάνωση συζητήσεων με προδημοψηφισματικό περιεχόμενο».

Τέλος την ίδια μέρα το ΕΣΡ είχε αποστείλει έγγραφο που ζητούσε το 24ωρο πρόγραμμα τους, από τη Δευτέρα 29 Ιουνίου έως και την Κυριακή 5 Ιουλίου, καθώς και τη συμπλήρωση εντύπου με τα στοιχεία παρουσίασης (εμφανίσεις εκπροσώπων του ΝΑΙ και του ΟΧΙ) της προδημοψηφισματικής δραστηριότητας των Επιτροπών Υποστήριξης ή των κομμάτων ή οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών που υποστηρίζουν το ΝΑΙ ή το ΟΧΙ.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση και διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα για τον τρόπο που τα κανάλια κάλυψαν το θέμα του δημοψηφίσματος. Σκοπός της έρευνας είναι να διαπιστωθεί εάν και κατά πόσο από τον τρόπο που προέβαλαν το θέμα παραβιάστηκε η εκλογική νομοθεσία. Επιπλέον και η Βουλή θα εξετάσει ενδεχόμενες παραβιάσεις των ΜΜΕ κατά την προεκλογική περίοδο.

Μετά από πλήθος καταγγελιών που έγιναν από πολίτες για παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας από τα ΜΜΕ πριν από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, το ΕΣΡ προχωρεί αυτεπάγγελτα σε έλεγχο όλων των στοιχείων για να λάβει στις συνέχεια τις αποφάσεις που προβλέπονται από το νόμο.

Το Συμβούλιο επανήλθε με νέα του οδηγία στις 3 Ιουλίου, σύμφωνα με την οποία υποδείκνυε σε όλους τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς της χώρας «κατά τη διάρκεια της προ του δημοψηφίσματος ημέρας, καθώς και κατά την ημέρα διεξαγωγής του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015 και μέχρι τις 19:00 να μην μεταδίδουν διαφημιστικά μηνύματα και συγκεντρώσεις ή άλλες εκδηλώσεις των Επιτροπών Υποστήριξης ή των κομμάτων, με εξαίρεση τις δηλώσεις των επικεφαλής των Επιτροπών Υποστήριξης και των αρχηγών κομμάτων που γίνονται κατά τη διάρκεια της δημοψηφισματικής διαδικασίας».

«Κατά τον ίδιο χρόνο δεν επιτρεπόταν και η μετάδοση δημοσκοπήσεων και η διοργάνωση συζητήσεων με προδημοψηφισματικό περιεχόμενο, πράγμα που δεν τηρήθηκε, αν και η επικεφαλής του ΕΣΡ Λίνα Αλεξίου είχε τηλεφωνήσει και προσωπικά στους υπεύθυνος των τηλεοπτικών σταθμών προκειμένου να τους προειδοποιήσει.

Ετσι κλήθηκαν στις 7 Ιουλιου 2015 οι Όλγα Τρέμη,Γιάννη Πρετεντέρη,Μαρία Σαράφογλου καιΜανώλη Καψήαπό το Mega, τους Σταμάτη Μαλέλη και Νίκο Κονιτόπουλο (αρχισυντάκτη της εκπομπής του Κώστα Μπογδάνου που δεν είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ), τους Άρη Πορτοσάλτε και Δημήτρη Οικονόμου από τον ΣΚΑΙ και την Μαρία Χούκλη από τον ΑΝΤ1.

Και για να πέσουμε απο τα σύννεφα μερικές φωτογραφιες απο ειδήσεις εκεινης της περιόδου.

πληροφοριες απο το tvxs

image

http://olympia.gr/2016/04/07/