Παρακαλώ, σεβαστείτε την τσατσά και τους νταβατζήδες…

wpid-wp-1459853336500.jpeg

image

Ο κ. Βαγγέλης Βενιζέλος (ΠΑΣΟΚ) , με αφορμή τις διαρροές από τα WikiLeaksδήλωσε  ότι:

«εκτίθεται η χώρα σε μία διεθνή συζήτηση «περί του εάν είμαστε ασφαλής χώρα, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα ή μια χώρα στην οποία ο καθένας μπορεί να κάνει υποκλοπές τηλεφωνικές και να τα δημοσιεύουν μετά αυτά τα WikiLeaks». Κάλεσε, δε, την κυβέρνηση να αναλογιστεί τι θα γίνει σε περίπτωση που η Κριστίν Λαγκάρντ δώσει εντολή για προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Η ίδια η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, τοποθετήθηκε με γραπτή της δήλωση:

«είναι κρίσιμης σημασίας οι αρχές σας να διασφαλίσουν ένα περιβάλλον που σέβεται την ιδιωτικότητα των εσωτερικών συνομιλιών και λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα για την εγγύηση της προσωπικής τους ασφάλειας».

Τέλος – για την ακρίβεια πριν μιλήσουν οι παραπάνω- ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης είπε σε αυστηρό ύφος:

«Η κυβέρνηση οφείλει να εγγυηθεί την ασφάλεια και το απόρρητο των επικοινωνιών»

Κοντολογίς: Ζήτω η δημοκρατία, ο Οργουελιανός φασισμός των υποκλοπών δε θα περάσει! Οι θεσμικές δημοκρατικές δυνάμεις, μάχονται υπέρ βωμών και εστιών.

Ακριβώς έτσι.

Αν μια χώρα θεωρείται αμπελοχώραφο του ΔΝΤ και της ΕΕ, είναι άλλο ζήτημα.

Αν τα αστικά κόμματα συναγωνίζονται σε δουλικότητα προς τα αφεντικά τους, είναι αλλουνού παππά ευαγγέλιο.

Αν οι κυβερνήσεις των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, μαζί και η σημερινή των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, διεκδικούν να είναι τα καλά χανουμάκια στην αυλή των ευρωπασσάδων και των ντόπιων φραγκάτων, δεν είναι ώρα να το θίξουμε.

Αν όλοι οι μεγαλόσχημοι επιχειρηματίες της χώρας και πολιτικοί των αστικών κομμάτων, βγάζουν το παραδάκι έξω, είναι άλλη συζήτηση.

Αν γεμίσαμε κάμερες παρακολούθησης  παντού, από τις ιδιωτικές επιχειρήσεις έως τους δρόμους και τις πλατείες, είναι άλλο θέμα.

Για να το πούμε αλλιώς:

Μπορεί ολόκληρη η κοινωνία να αντιμετωπίζεται ως ένα απέραντο πορνείο για όλα τα γούστα, αλλά το να ξεφύγει κάποια ματιά στην κρεβατοκάμαρα του νταβατζή και της τσατσάς, είναι σίγουρα έλλειψη πολιτισμού.

Και εδώ, ναι,  δε χωρούν συμβιβασμοί: Μέτωπο διασφάλισης της  «ιδιωτικότητας των συνομιλιών» ή «με πόσα ψέματα ντύθηκαν οι λέξεις…»

Υ.Γ.: Συγκινητική η αποκάλυψη της κυβέρνησης ότι η τίγρη έχει δόντια. Τώρα μπορούμε να παραδοθούμε χωρίς να έχoυμε ενοχές πως δε δώσαμε μάχη. Μάταιη δε θα ήταν;

image

https://bluebig.wordpress.com/2016/04/05/