Καρκινοπαθείς περιμένουν ακόμη και 6 μήνες για ακτινοθεραπεία στην Ελλάδα

wpid-wp-1459670838025.jpeg

Αναμονή ακόμη και έξι μηνών υπάρχει για χιλιάδες καρκινοπαθείς στην Ελλάδα, που περιμένουν να κάνουν μία ακτινοθεραπεία.

Σε αυτό το διάστημα φτάνει η αναμονή στον «Αγιο Σάββα», ενώ κάτι λιγότερο είναι στο «Αττικόν» και τους «Αγίους Αναργύρους», ενώ «μόλις» δύο μήνες είναι στο «Μεταξά». Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει η «Καθημερινή», με βάση τα διεθνή δεδομένα η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει 60 μηχανήματα ενώ διαθέτει 37, από τα οποία μόνο 24 είναι στο δημόσιο τομέα. Και την ίδια στιγμή, τρία από τα υπερσύγχρονα μηχανήματα ακτινοθεραπείας που δώρισε το 2014 το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ακόμη δεν έχουν τεθεί σε λειτουργία, καθώς δεν έχει προσληφθεί το κατάλληλο προσωπικό.

«Οσοι δεν έχουν τη δυνατότητα, απλώς δεν κάνουν θεραπεία, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την υγεία τους και την πορεία της νόσου και όσοι μπορούν, νάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και απευθύνονται σε κάποιο ιδιωτικό κέντρο», δηλώνει στην εφημερίδα η Ζωή Γραμματόγλου, πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών ΚΕΦΙ.

Το κόστος μίας τέτοιας θεραπείας κυμαίνεται από 2.000 έως 7.000 ευρώ.

image

http://www.pronews.gr/