ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΤΟΘΡΩΜΑ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ! Δύο Γερμανοί εκπροσωπούν την Ελλάδα για τα εργασιακά

wpid-wp-1459685732821.jpeg

Τη μήνη του κόσμου της εργασίας, των συνδικάτων και του πολιτικού κόσμου ξεσήκωσε η σύσταση διεθνούς επιτροπής εμπειρογνωμόνων που θα αναλάβει το έργο τςη αναμόρφωσης των εργασιακών στη χώρα μας, χωρίς όμως να υπάρχει ανάμεσα τους ούτε ένας Έλληνας και την εκπροσώπηση της χώρας να έχουν δυο Γερμανοί (που στην ουσία απηχούν τις απόψεις των δανειστών).

Η επιτροπή των ξένων δοφών που όρισαν κυβέρνηση και δανειστές θα συνεδριάσει στις 6 Απριλίου στις Βρυξέλλες με στόχο να αναζητηθούν οι βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές στις ομαδικές απολύσεις, στις συλλογικές συμβάσεις, στις διαπραγματεύσεις, στον τρόπο προκήρυξης απεργίας και τον συνδικαλιστικό νόμο. Ο Ολλανδός καθηγητής Οικονομικής της Εργασίας Γιαν βαν Αουερς που θα προεδρεύει χαίρει μεν εκτίμησης ως πρόεδρος των Ευρωπαίων εργατολόγων, αλλά αυτο δεν σημαίνει τίποτα.

Η ελληνική κυβέρνηση αποδέχτηκε να την εκπροσωπήσουν δυο Γερμανοί! Ο Γκέρχαρντ Μπος και ο Βολφγκανγκ Βέρνερ Ντόμπλερ. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής και για άγνωστους λόγους, δεν υπάρχουν πολλές ελπίδες έστω και την ύστατη στιγμή η επιστημονική παρέα να συμπληρωθεί και από έναν Έλληνα που να ξέρει τι γίνεται στη χώρα μας. Δεν είναι λίγοι μάλιστα εκείνοι που μιλούν για εθνική ήττα από τα αποδυτήρια και απο αυτή την επιλογή.

image

crashonline.gr