Τα All inclusive είναι Hot Spot αλλά μην το πείτε στους τουρίστες

wpid-wp-1458590990958.jpeg

Στο μοντέλο του τουρισμού All inclusive κινούνται τα Hot Spot για τους πρόσφυγες, οπότε είναι προφανές πως οι πρόσφυγες είναι οι νέοι τουρίστες.

Εδώ και πολλά χρόνια, εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο επιλέγουν να κάνουν τουρισμό σε ξενοδοχεία-στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπου όλα τα έξοδα είναι πληρωμένα από πριν.

Αεροπορικά εισιτήρια, φαγητό, ποτό και άλλες δραστηριότητες σε ένα φτηνό πακέτο.

Το ίδιο κάνουν και οι πρόσφυγες από ανάγκη.

Εντάξει, για τους πρόσφυγες τα έξοδα μεταφοράς δεν περιλαμβάνονται ακόμα στο πακέτο αλλά είναι θέμα χρόνου να δικτυωθούν οι διακινητές με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και να λυθεί και αυτό το θέμα.

Το φαγητό στα ξενοδοχεία all inclusive είναι άθλιο και τα ποτά μπόμπες. Για να μπορεί ο τουρίστας να φάει και να πιεί όσο θέλει, η ποιότητα είναι φρικαλέα.

Από αυτή την άποψη, τα Hot Spot για τους πρόσφυγες υπερέχουν, αφού το φαγητό είναι πολύ καλύτερης ποιότητας.

Αυτό να μην το μάθουν καλύτερα οι τουρίστες, γιατί θα φεύγουν από τα ξενοδοχεία και θα πηγαίνουν να φάνε στα Hot Spot.

Επίσης, οι τουρίστες των all inclusive κυκλοφορούν με βραχιολάκια, ενώ οι πρόσφυγες χωρίς.

Βέβαια, τα Hot Spot δεν έχουν πισίνα αλλά οι πρόσφυγες μπορούν να πηδήσουν τον φράχτη και να κάνουν μια βουτιά στην καθαρή θάλασσα, ενώ οι τουρίστες θα κολυμπάνε σε θλιβερές πισίνες τίγκα στην μπίχλα και στα κατρουλιά.

Και βέβαια, οι πρόσφυγες θα περάσουν περισσότερες μέρες στο νησί, ενώ οι περισσότεροι τουρίστες θα κάτσουν μόνο μια εβδομάδα πριν επιστρέψουν στη μίζερη καθημερινότητά τους.

Τελικά, είναι να απορείς ποιοι έχουν το πρόβλημα: οι πρόσφυγες ή οι τουρίστες που θέλουν μερικές μέρες ελευθερίας και ξεγνοιασιάς, και καταλήγουν να κάνουν διακοπές σαν φυλακισμένοι;

image

http://feedproxy.google.com/~r/pitsirikos/uPfN/~3/4rJyEgOzLgU/