Συμβουλή : Αποφύγετε αύριο το κέντρο της Αθήνας και το Σύνταγμα!

wpid-wp-1459280595965.gif

Οι πρόσφυγες και οι «πρόσφυγες» αποφάσισαν να ξεκινήσουν πορεία, όχι προς τα σύνορα, αλλά προς το κέντρο της Αθήνας. Είναι μάλλον η κατάλληλη ευκαιρία για να συμβούν… διάφορα, όχι απαραίτητα από τους πονεμένους ανθρώπους, αλλά από την «ουρά» που έχει δημιουργηθεί πίσω τους.

Σύμφωνα με το κάλεσμα που διακινείται «σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, συλλογικότητες, πρόσφυγες και μετανάστες από το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιούν με αφορμή το μεταναστευτικό την Τετάρτη 30/3, μεγάλη διαδήλωση στην Ομόνοια, στις 6.00 μμ, και πορεία στη βουλή και τα γραφεία της ΕΕ».

«Η κινητοποίηση γίνεται ενάντια στην επαίσχυντη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και στο νομοσχέδιο που κατατίθεται στη βουλή από την κυβέρνηση και προωθεί με συγκεκριμένες ρυθμίσεις την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας» υποστηρίζουν οι διοργανωτές. «Έλληνες εργαζόμενοι και νεολαία μαζί με τους πρόσφυγες από το λιμάνι, τη Βικτώρια, το Ελληνικό διαδηλώνουμε στη βουλή και στα γραφεία της ΕΕ», αναφέρεται στο κάλεσμα.

Τις κινήσεις προσφύγων και αλληλέγγυων παρακολουθεί από πολύ κοντά η κυβέρνηση, που σε καμία περίπτωση δε θα ήθελε να μετατραπεί το κέντρο της πρωτεύουσας σε πεδίο μάχης, όπως συνέβη το πρωί της Τρίτης στην Ειδομένη.

image