Ξεσπάει πόλεμος στα Βαλκάνια

wpid-wp-1456869194590.jpeg

Τον Απρίλιο του 2016 θα ξεσπάσει πολεμική σύρραξη στα Βαλκάνια με την Ελλάδα στο επίκεντρο.

Η σύρραξη θα εξελιχθεί στον Γ΄Παγκόσμιο Πόλεμο. Για το σενάριο του Πολέμου που βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ ετοιμάζονται κολοσσοί της Παγκόσμιας Ναυτιλίας οι οποίοι θα αναλάβουν τον εφοδιασμό των πολεμικών πλοίων των ΗΠΑ που έλαβαν ήδη σήμα να καταπλεύσουν στην Μεσόγειο.

Γράφει ο Roth Schild

H εμπιστευτική έκθεση που διέρρευσε φέρει τις υπογραφές κορυφαίων εμπειρογνωμόνων οι οποίο ακριβοπληρώθηκαν για να την συντάξουν και τώρα στοιχηματίζουν ότι θα αποδειχθεί αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Σε συγκεκριμένα κέντρα της παγκόσμιας διακυβέρνησης έχει σημάνει συναγερμός. Οι συντάκτες της έκθεσης χαρακτηρίζουν τόσο τον Ντόναλντ Τράμπ όσο και την Χίλαρι Κλίντον πρόσωπα που υποδαυλίζουν την παγκόσμια ανάφλεξη.

Δείτε τι συνέβη τις τελευταίες ώρες με πρωταγωνιστή την Τουρκία, η οποία όπως όλα δείχνουν έχει την πλάτη  των ΗΠΑ.

«Τορπίλη» στη συμφωνία για την ανάπτυξη ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στο Αιγαίο, προκειμένου να ελεγχούν και περιοριστούν οι προσφυγικές ροές, βάζει η Άγκυρα.

Πιο συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο πηγή των Βρυξελλών, τα πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ που βρίσκονται στο Αιγαίο για να παρακολουθούν τα δίκτυα των διακινητών μεταναστών μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας δεν έχουν αναπτυχθεί ακόμη στα τουρκικά χωρικά ύδατα, διότι η Άγκυρα δεν έχει δώσει την έγκρισή της.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, παρά τα αιτήματα που υπέβαλε η γερμανική διοίκηση της ναυτικής αποστολής του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, «οι Τούρκοι αρνήθηκαν αυτό το Σαββατοκύριακο να μπουν τα πλοία στα τουρκικά χωρικά ύδατα», ένας ισχυρισμός, ο οποίος επιβεβαιώθηκε από δύο διπλωμάτες.

«Η εντολή που ανέλαβε το ΝΑΤΟ την περασμένη εβδομάδα, αφού οι χώρες-μέλη του συμφώνησαν επί του σχεδίου για τις επιχειρήσεις των νατοϊκών πλοίων στο Αιγαίο αποσαφήνισε κάπως τα πράγματα, όχι όμως το πρόβλημα της εισόδου στα τουρκικά χωρικά ύδατα», είπε η μία διπλωματική πηγή, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «από την αρχή ξέραμε ότι οι Τούρκοι είναι δύσκολοι και θα είναι δύσκολοι στο θέμα αυτό».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι τουρκικές αρχές «ζήτησαν από τον Γερμανό διοικητή», τον αντιναύαρχο Γιεργκ Κλάιν, «να πάει στην Άγκυρα για να καθοριστεί η ζώνη όπου θα μπορεί να αναπτυχθεί η δύναμη του» και τώρα «γίνεται διαπραγμάτευση μεταξύ των Γερμανών και των Τούρκων».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι αξιωματούχοι, οι οποίοι θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, παρά τις διαβεβαίωσεις Γερμανίας και Ελλάδας, η Τουρκία «δεν δείχνει κανέναν ή ελάχιστο ζήλο» να παραλάβει τους πρόσφυγες που διασώζονται απο τα πλοία του ΝΑΤΟ στο πλαίσιο της επιχείρησής τους

Σήμερα, δε, η τουρκική κυβέρνηση προχώρησε σε μια νέα προκλητική ενέργεια, καθώς δεν επιτρέπει την προσγείωση και απογείωση του ελικοπτέρου της Γερμανίδας υπουργού Άμυνας στο νησί της Μυτιλήνης, η οποία θα έφτανε εκεί στις 6 Μαρτίου.

Το πρόγραμμα της Ούρσουλα Φον ντερ Λάινεν προέβλεπε να φτάσει στο ελληνικό νησί του Αιγαίου, αλλά η Άγκυρα αντέδρασε, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για αποστρατικοποιημένη ζώνη.

Όπως προέβλεπε το πρόγραμμα, θα έφτανε στις 6 Μαρτίου στη Μυτιλήνη και από εκεί θα απογειωνόταν με νατοϊκό ελικόπτερο, για να επιβιβαστεί στη γερμανική ναυαρχίδα «Βόννη», η οποία μετέχει στη ΝΑΤΟϊκή δύναμη που έχει καταπλεύσει στο Αιγαίο, προκειμένου να συμβάλει στην αντιμετώπιση των προσφυγικών κυμάτων και στον εντοπισμό των διακινητών.

Είχε προηγηθεί αρνητική απάντηση της τουρκικής κυβέρνησης σε αίτημα του υπουργείου Άμυνας της Γερμανίας, προκειμένου η Ούρσουλα Φον ντερ Λάινεν να επισκεφθεί τα παράλια της χώρας και να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την κατάσταση με τους πρόσφυγες και τη δράση των διακινητών.

image

http://kourdistoportocali.com/news-desk/kp-235/