ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ!! ΝΕΑ ΒΟΜΒΑ!!!

wpid-wp-1458508432502.jpeg

Μία νέα «βόμβα» έπεσε στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται το σενάριο της επιβολής ενιαίας κλίμακας στα εισοδήματα. Κάτι που σημαίνει στην πράξη ότι θα αθροίζονται όλα τα εισοδήματα, δηλαδή μισθωτές υπηρεσίες και μπλοκάκια.

Με βάση τη νέα πρόταση, ένας εργαζόμενος που έχει εισόδημα 25.000 ευρώ από μισθωτές εργασίες και 15.000 εισόδημα από μπλοκάκι, δηλαδή συνολικό εισόδημα ύψους 40.000 ευρώ ετησίως, θα κληθεί να πληρώσει φόρο 11.000 ευρώ. Ο αντίστοιχος φόρος που είχε πληρώσει πέρυσι για το ίδιο εισόδημα, ανέρχονταν σε 7.700 ευρώ, όπως μετέδωσε το Mega.
Επιπλέον, υπάρχουν πληροφορίες περί αλλαγών και στην έκτακτη εισφορά.

Οι επικεφαλής των θεσμών αποχώρησαν σήμερα από την Αθήνα και αναμένεται να επιστρέψουν στις 2 Απριλίου, με τις διαβουλεύσεις να ξεκινούν ουσιαστικά στις 4 του μηνός. Έως τότε, οι διαπραγματεύσεις θα γίνονται σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές έως τις 11 Απριλίου ούτως ώστε αυτή να τεθεί επί τάπητος στο Euroworking Group. Στις 15-17 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος του ΔΝΤ, όπου αναμένεται να συζητηθεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ενώ καταληκτική ημερομηνία για τη σύναψη της τελικής συμφωνίας με τους θεσμούς θα πρέπει να θεωρείται η 22η Απριλίου, όταν και είναι προγραμματισμένο να συνεδριάσει το Eurogroup.

Μεγάλα “αγκάθια” στη διαπραγμάτευση εξακολουθούν να είναι το φορολογικό, το ασφαλιστικό και τα “κόκκινα δάνεια”.
Από την πλευρά της Κομισιόν, πάντως, επισημαίνεται ότι ήδη έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στη μεταρρύθμιση του φορολογικού, αλλά στις βασικές πτυχές της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν λίγο πριν την αναχώρηση των εκπροσώπων των θεσμών, στόχος είναι η ολοκλήρωση των συνομιλιών το συντομότερο δυνατόν.

image

https://hellasforce.com/2016/03/20/