«Έχασαν τη μπάλα» στη κυβέρνηση – Περιμένουν επενδύσεις από… μετανάστες!

wpid-wp-1459066645990.jpeg

Οι περισσότεροι μπορεί να γελάσουν στο άκουσμα της εν λόγω είδησης και να μη τη πιστέψουν, ότι δηλαδή η κυβέρνηση ψάχνει υποψήφιους επενδυτές ανάμεσα σε μετανάστες και πρόσφυγες που έχουν χάσει τα πάντα από την φρίκη του πολέμου στην πατρίδα τους, όμως είναι πέρα για πέρα αληθινή και μάλιστα δια στόματος του υφυπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα.

Η κυβέρνηση που πλέον φαίνεται να έχει «χάσει τη μπάλα» στη διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των δανειστών, έχοντας «στύψει» τον ελληνικό λαό και μην έχοντας άλλη λύση για εξοικονόμηση τουλάχιστον 5 δις. ευρώ για το δημοσιονομικό κενό, στρέφεται πλέον στη μοναδικής της ελπίδα που είναι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες… επενδυτές.

Μιλώντας το πρωί της Κυριακής στον ΣΚΑΙ, ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, ανέφερε πως η κυβέρνηση μελετά σχέδιο σύμφωνα με το οποίο θα εξεταστεί το οικονομικό προφίλ των προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας.

Ο ίδιος υπογράμμισε χαρακτηριστικά πως «εάν υπάρχουν κάποιοι εξ” αυτών που έχουν τη δυνατότητα να επενδύσουν στη χώρα από 250.000 ευρώ θα έχουν ευνοϊκή μεταχείριση παραμονής».

Πάντως δεν θέλησε να τοποθετηθεί επίσημα για το από που θα προέλθουν τα 5 δισ. ευρώ που αναφέρονται ως δημοσιονομικό κενό σήμερα και σημείωσε «πως δεν είναι απαραίτητο να προέρχονται από φόρους με τη σημερινή μορφή τους. Υπάρχουν διάφορα σενάρια υπό συζήτηση σήμερα εντός της κυβέρνησης».

image

http://www.newsbomb.gr/