Στη… Google βρήκε ο Μάρδας την εισήγηση για τους επενδυτές-πρόσφυγες

wpid-wp-1459144447571.jpeg

Στο… Google ανακάλυψε η κυβέρνηση την εισήγηση για τους επενδυτές-πρόσφυγες που θα καταθέσει σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας παρά το σάλο που έχει προκληθεί.

«Είναι απλή η πρότασή, όποιος μπει στο Google θα βρει την πρόταση αυτή, εκεί τη βρήκαμε κι εμείς. Δεν έχει καμία σχέση με ό,τι έγινε στη Δανία όπου εκεί το κράτος μάζευε τιμαλφή» δήλωσε το πρωί της Δευτέρας σε τηλεοπτικό σταθμό ο κ. Μάρδας.

«Μπείτε στο Google για να δείτε τις άλλες χώρες τι έκαναν για να αξιοποίησαν τους πρόσφυγες» συμπλήρωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών ο οποίος ωστόσο ομολόγησε ότι «δεν έχω καμία ένδειξη ότι υπάρχουν πρόσφυγες με χρήματα. Ξέρω ότι άλλες χώρες έχουν στήσει αντίστοιχες υπηρεσίες». Αποκάλυψε, δε, ότι η σκέψη της κυβέρνησης βασίζεται στη… διεθνή εμπειρία. «Σύμφωνα με τη διεθνή εμπειρία υπάρχει αυτό το υποσύνολο (σ.σ. των εύπορων προσφύγων). Κάνουν λάθος όσοι λένε ότι όλο το υποσύνολο αυτό έχει πάει σε άλλες χώρες» είπε ο κ. Μάρδας.

Επέμεινε ακόμα ότι η εισήγηση θα κατατεθεί σήμερα και ότι δεν είναι μια σκέψη που κατατέθηκε στη λογική «κάνω ένα τσιγάρο και καταθέτω μια σκέψη».

Πρέπει να δούμε αν υπάρχει ένα υποσύνολο που θα μπορούσε να φέρει τα χρήματα του στην Ελλάδα και να ενσωματωθεί στην κοινωνία και να κάνει επενδύσεις στην Ελλάδα, ανέπτυξε εκ νέου το σκεπτικό του ο κ. Μάρδας διευκρινίζοντας ότι «δεν έχει έννοια ότι όσοι φέρετε χρήματα θα μείνετε και όσοι δεν φέρετε θα φύγετε».

«Έπρεπε να γίνει μια καταγραφή κοινωνικού και οικονομικού προφίλ, αν κάποιος θέλει να τη χρησιμοποιήσει τη χρησιμοποιεί, αν όχι πάλι καλά. Δεν είναι μια πολιτική που μπορεί να δημιουργήσει κραδασμούς» πρόσθεσε ο υφυπουργός Εξωτερικών.

Όσον αφορά τον υπάρχοντα νόμο εξήγησε ότι αυτός αναφέρεται στις κατοικίες λέγοντας ότι «εμείς επεκτείνουμε το μέτρο και σε άλλες δραστηριότητες» αν και παραδέχθηκε ότι τα 250.000 ευρώ αναφέρονται σε ξένους και ότι αυτός όντως αναφέρθηκε στους πρόσφυγες.

image

http://www.pronews.gr/