ΡΙΞΤΕ την κυβέρνηση της Μέρκελ και του Σόιμπλε ! ΟΛΟΙ οι Έλληνες να γίνουμε ένα, για μια ελεύθερη πατρίδα, για εμάς και τα παιδιά μας, ΝΑ ΜΗ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑ ΔΟΥΛΟΙ !

wpid-wp-1454917463164.jpeg

Οι μαζικές κινητοποιήσεις των αγροτών μεταφέρονται από την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου στην Αθήνα. Αυτό αποφασίστηκε ομόφωνα κατά τη διάρκεια της πανελλαδικής συνάντησης εκπροσώπων των παραγωγών στη Νίκαια. Σύμφωνα με την απόφαση, την Παρασκευή με τρακτέρ και λεωφορεία οι αγρότες θα μετακινηθούν στην Αθήνα και θα «στρατοπεδεύσουν» στο Σύνταγμα επί τουλάχιστον ένα διήμερο,
ανάλογα και με τις καιρικές συνθήκες.

Σύμφωνα με την απόφαση, την Παρασκευή με τρακτέρ και λεωφορεία οι αγρότες θα μετακινηθούν στην Αθήνα και θα «στρατοπεδεύσουν» στο Σύνταγμα επί τουλάχιστον ένα διήμερο Παράλληλα, από αύριο προχωρούν σε νέα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με συντονισμένη αύξηση των ωρών αποκλεισμού των δρόμων στα μπλόκα. Επίσης, αποφάσισαν να μη μετάσχουν στη συνάντηση της Τρίτης στη Βουλή που έχει συγκαλέσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στο πλαίσιο συνεδρίασης θεσμικής επιτροπής της Βουλής. Όπως ανέφεραν, ούτε και οι αγρότες μπλόκων που δεν συμμετείχαν στη σημερινή συνάντηση στη Νίκαια δεν θα λάβουν μέρος-σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουν- στη συνάντηση της Τρίτης.
Όσον αφορά το κοινό πλαίσιο αιτημάτων που διαμορφώθηκε, αυτό επικεντρώνεται στους ακόλουθους άξονες:
-Αφορολόγητο στις 12.000 κατ” άτομο. Στο συγκεκριμένο θέμα έκανε πίσω το μπλόκο Νίκαιας, το οποίο είχε θέσει ως αίτημα τις 30.000 αφορολόγητο αλλά οικογενειακό, όχι ατομικό, προκειμένου να υπάρξει κοινή συνισταμένη στη διατύπωση των αιτημάτων.
-Απόσυρση του ασφαλιστικού και του φορολογικού αλλά και κατάργηση φορολογικών μέτρων που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα για τον κλάδο, όπως επίσης και των τεκμηρίων διαβίωσης.
-Αφορολόγητο πετρέλαιο και κατάργηση του ΦΠΑ για τα αγροτικά μέσα και εφόδια.
-Ρύθμιση των κόκκινων δανείων ώστε να μην κατασχεθούν σπίτια.
-Να μην ισχύσει η φορολογία σε κρασί και τσίπουρο.
Οι αγρότες εδώ και τουλάχιστον δύο εβδομάδες έχουν στήσει μπλόκα κατά του ασφαλιστικού και του φορολογικού σε σημεία του εθνικού οδικού δικτύου και σήμερα αναμενόταν να αποφασίσουν για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

image

image

http://feedproxy.google.com/~r/blogspot/oxafies/~3/TLxIjIqnDTg/blog-post_424.html