Η κομπίνα του αιώνα στην Ελλάδα

wpid-wp-1455989036151.jpeg

Ποιος το ήξερε το χρηματιστήριο στην Ελλάδα πριν από 20 χρόνια; Λίγοι, ελάχιστοι, που σαν τζογαδόροι κι όχι… επενδυτές, έπαιζαν στην Σοφοκλέους, όπως άλλοι την βρίσκουν στον ιππόδρομο. Και ξαφνικά μέχρι και ο τελευταίος βλάχος άκουσε ότι.. μοιράζουν λεφτά κι έτρεξε κι αυτός να τα ακουμπήσει. Στην μηχανή του κυμά. Η αλήθεια είναι ότι άργησαν να πέσουν οι φάπες, η μία καπάκι μετά την άλλη για να τους φέρει όλους από κάτω.

Τι θυμήθηκα. Το μαγαζί βάρεσε διάλυση, λέω για το ελληνικό χρηματιστήριο, λιγώτερες από 500 μονάδες πήγε. Ποιος να το… περίμενε. Ο Βαρουφάκης, ο Δραγασάκης, ο Σταθάκης, όλοι οι εγκέφαλοι του οικονομικού επιτελείου της δήθεν νέας τάξης πραγμάτων, μη ξεχάσουμε και τον άλλονα τον φουκαρά, που τον βλέπεις και τον λυπάσαι, τα κλάματα σου “ρχονται, λέω για τον Τσακαλώτο, άλλο τεράστιο μυαλό της οικονομίας, των μπίζνες, των επενδύσεων, φέξε μου και γλύστρησα.

Στην Αλβανία επί Μπερίσα, στην πρώτη, στην προηγούμενη θητεία του γιατρού, το κόλπο έγινε στο πατ κιούτ. Μια ωραία πρωίαν ξυπνήσανε οι Αλβανοί με άδειες τσέπες. Δεν έχει ξαναγίνει. Το πλιάτσικο. Κανονική εταιρεία δολοφόνων.

Το ίδιο κι εδώ. Αργός θάνατος, όμως. Όπως με τον καρκίνο. Οι πονηροί τα βάλανε κάτω τα λεφτά των φουκαράδων στην Ελλάδα και τα κάνανε μερτικό.

Οι νεκροί δεν είναι σίγουρο ότι θα πεθάνουν τελειωτικά, παίζει πάντα και η ελπίδα της Δευτέρας Παρουσίας, το γράφει και η Βίβλος. Δεν μπορεί να λέει μαλακίες. Αυτά που δεν θα ξαναγυρίσουν ποτέ είναι τα λεφτά που χάθηκαν στο χρηματιστήριο. Ο Επιτάφιος Θρήνος, σου λέω. Και, βέβαια, στο κόλπο που στήθηκε, στην κομπίνα του αιώνα, αβαντάρησαν και κάποια μέσα, κάποιοι δημοσιογράφοι, ποντάρετε τώρα που γυρίζει, μην είσαστε μαλάκες και χάσετε την ευκαιρία.

Έτσι που λες. Να βλέπεις τις μετοχές σε ελεύθερη πτώση. Να τις πάνε στο μηδέν, να μηδενίσουν, για να ξαναξεκινήσει η δουλειά από την αρχή. Ξανακλαίνε τα κορόιδα που έχασαν το κομπόδεμά τους, αν και τα είχαν ξεχάσει, τα είχαν ξεγράψει τα λεφτουδάκια τους, βλέποντας σήμερα την κατηφόρα. Θυμήθηκαν τις μαύρες μέρες. Άργησαν, αλλά το πήραν πρέφα ότι το χρηματιστήριο σε κάτι χώρες σαν την Αλβανία, την Ελλάδα μοιάζει με τη Λίμνη Βουλιαγμένης. Δεν έχει πάτο. Όποιος μπαίνει μέσα δεν γλυτώνει. Υπέρ πίστεως και πατρίδος.

image

http://www.zougla.gr/o-apoditiriakias/article/i-kompina-tou-eona-stin-elada