Αυτοκτόνησε ο Τόσκας!

wpid-wp-1455999536736.jpeg

Ο απόστρατος στρατηγός Τεθωρακισμένων Νίκος Τόσκας πολιτικά αυτοκτόνησε!
Πριν καν προλάβει να ζήσει στην πολιτική ζωή του τόπου.

Όχι η αυτοκτονία δεν έχει να κάνει με την φαρσοκωμωδία της υπόθεσης του Σφακιανάκη και με το αν και γιατί έπρεπε να μετακινηθεί.

Ο Τόσκας αυτοκτόνησε όταν δέχθηκε να μετακινηθεί από τη θέση του ΥΦΕΘΑ στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Πόστο το οποίο δεν μπορούσε λόγω χαρακτήρα να υπηρετήσει. Προφανώς κάποιοι από το περιβάλλον του, φρόντισαν να τον πείσουν ότι… κι εκεί στολή φοράνε και ότι όλα θα πάνε καλά! Τίποτα δεν πήγε καλά…

Ούτε στο ΥΠΕΘΑ ο Τόσκας έκανε αισθητή την παρουσία του. Ούτε επί ΠΑΣΟΚ και Μπεγλίτη, ούτε ως ΥΦΕΘΑ υπό τον Πάνο Καμμένο. Αλλά επειδή δεν ήταν στη πρώτη γραμμή η απουσία του δεν φάνηκε.

Η απόφασή του να πει ναι στην πρόταση για να αναλάβει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,αποδείχτηκε καταστροφική και απλά απέδειξε ότι η εξουσία και η βουλευτική έδρα κάνουν όλους τους ανθρώπους να μην μπορούν να σκεφτούν καθαρά.

Ο Νίκος Τόσκας είχε κατορθώσει να “χτίσει” στο χώρο του στρατεύματος ένα προφίλ. Που τον ήθελε σοβαρό στρατιωτικό, αριστερών -λέμε τώρα- απόψεων ο οποίος μετά την αποστρατεία του δραστηριοποιήθηκε πολιτικά. Πρώτα στο ΠΑΣΟΚ και μετά μέσω του ΠΡΑΤΤΩ του Νίκου Κοτζιά βρέθηκε από το πουθενά στα έδρανα της Βουλής και σε υπουργικές καρέκλες. Μεγάλη η απόσταση και την “έτρεξε” γρήγορα.

Από την εποχή που ήταν ΥΦΕΘΑ είχε δώσει δείγματα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Μπορεί να είχε το παρατσούκλι Ζούκοφ που του “κόλλησαν” κάποιοι δημοσιογράφοι, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις έκανε πράγματα που δεν μπορεί να έχουν σχέση με άνθρωπο που λέει ότι έχει αριστερές αντιλήψεις. Κι αυτό προκάλεσε όχι μόνο αρνητικές εντυπώσεις αλλά και μεγάλη δυσαρέσκεια σε συναδέλφους του στρατιωτικούς. Για τους οποίους δεν τον έχουμε ακούσει να λέει και πολλά…

Ο Νίκος Τόσκας δοκίμασε για δεύτερη φορά τη τύχη του στη πολιτική. Οι συγκυρίες ήταν υπέρ του. Απέτυχε ξανά. Δεν γνωρίζουμε αν θα επιμείνει να ψάχνεται στο χώρο της πολιτικής. Ελπίζουμε να επικρατήσει η λογική του στρατιωτικού και όχι των συμβούλων του. Ίσως έτσι καταλάβει ότι δεν κάνουν όλοι για την πολιτική.

image

image

Πηγή Militaire

http://attikanea.blogspot.com/2016/02/blog-post_142.html